"2020 Nobel Barış Ödülü Başkan Erdoğan'a verilmeli"

Övür, "Siyasi ömrünü küresel barışa ve "dünya mazlumları"na adayan biri olarak gerçek anlamda barış ödülünü hak etmiyor mu?" diye yazdı.

AKP’li Turkuvaz medyanın gazetesi Sabah‘ta “2020 Nobel Barış Ödülü Başkan Erdoğan’a verilmeli” önerisi yer aldı.

Gazetenin yazarı Mahmut Övür, “Siyasi ömrünü küresel barışa ve “dünya mazlumları”na adayan biri olarak gerçek anlamda barış ödülünü hak etmiyor mu?” diye yazdı.

Yardım kolilerinden örnek veren Övür, Cumhurbaşkanlığı logolu yardım paketlerini alan isimlerin teşekkür mesajlarını derleyerek Nobel ödülü önermesini güçlendirdi.

Mahmut Övür, Nobel Barış Ödülü’nün 100 yılı aşkın süredir Obama örneğinde olduğu gibi ‘siyaseten’ verildiğinin de bilindiğini öne sürerek, “Bu yüzden 2020 yılı Nobel Barış Ödülü Başkan Erdoğan’a verilmeli. Bunu da iki kez o ödülü alan BM Mülteciler Yüksek Komiserliği önermeli…” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Kendimizin tıbbi ekipman ihtiyacı olmasına rağmen İngiltere, İtalya ve İspanya gibi önemli müttefiklerimizin de aralarında bulunduğu 34 ülkeye yardım elimizi uzattık. Bunları da siyasi endişelerle yapmadık.” sözleriyle yardım kolilerini değerlendirmişti.