60-65 yaş üstüne ücretsiz ulaşımı kısıtlamanın 'formül'leri belli oldu!

Toplu taşıma araçlarından indirimli ya da ücretsiz yararlanan yurttaşların bu haklarına kısıtlama getirmeyi içeren düzenlemeyle ilgili 'formül'ler belli oldu.

60-65 yaş üstüne ücretsiz ulaşımı kısıtlamanın 'formül'leri belli oldu!

AKP’nin toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanan 60-65 yaş üstü yurttaşların sabah ve akşam saatlerinde bilet parası ödemesini zorunlu hale getirecek bir düzenleme hazırlığında olduğu öğrenilmişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Meclis’te bir grup gazetecinin sorularını yanıtlarken konuya ilişkin de ayrıntıları açıkladı.

Sputnik‘ten Yurdagul Şimşek’in haberine göre, düzenleme için masada iki teklif olduğunu söyleyen Özhaseki, ilk teklifin 65 yaş üstü vatandaşların mesai saatleri sonrasında indirim haklarının geçerli olması olduğunu, ikinci teklifin ise biniş hakkının git gel olarak günde iki tane ile sınırlandırılması olduğunu söyledi.

“Sıkıntı şurada, tabii ki devlet, Aile Bakanlığı vasıtayla halk otobüslerine birtakım iyileştirmeler yapıyor, aydan aya ödeme yapıyor, bindirdiği emekliler, yaşlılar için.” diyen Özhaseki “Ama belediye otobüslerine vermiyor aynısını. Belediyeciler diyorlar ki ‘biz de mazot yakıyoruz, biz de işçi kullanıyoruz, bizim maliyetimiz daha yüksek halk otobüslerinden çünkü belediye işçileri üç dört kişi çalışıyor, sendikalı işçiler’. Orada böyle bir sıkıntı var.” ifadelerini kullandı.

İki teklifin de makul olduğunu ancak düzenlemeyle ilgili karar vermediklerini söyleyen Özhaseki, “Yani biniş hakkının günde git ve gel olarak iki tane olması veyahut da belli saatler arasında olması iki teklifte teklif olarak duruyor. İkisi de siyaset kurumunun yahut AK Parti Genel Merkezi’nin oturup da karar vererek ‘bu bizim görüşümüzdür’ diyerek ortaya koyduğu görüşler değildir” dedi.