ABD Adalet Bakanı protestoları 'dış mihraklar'a bağladı

ABD Adalet Bakanı William Barr, ülke genelinde devam eden kitlesel protestolarda "yabancı aktörler"e işaret etti.

ABD Adalet Bakanı protestoları 'dış mihraklar'a bağladı

ABD Adalet Bakanı William Barr ülke genelinde düzenlenen George Floyd protestoları ve gösteriler sırasında yaşanan şiddet olaylarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

FBI Başkanı Christopher Wray, Federal Cezaevleri Bürosu Başkanı ve ABD’de asayişten sorumlu diğer birimlerin başkanlarıyla basın toplantısı düzenleyen Barr, şiddet olaylarıyla bağlantılı olarak 51 kişinin gözaltına alındığını açıklarken “yabancı aktörlerin protestoları alevlendirmeye çalıştığını” öne sürdü.

William Barr, “Antifa ve benzeri aşırıcı grupların protestoları rehin aldığını, bu grupların şiddet içeren faaliyetlerin körüklenmesinde parmağı olduğuna ilişkin kanıt olduğunu” belirtti.

Barr, başkent Washington’daki protestolarda 114 güvenlik görevlisinin yaralandığını, 22’sinin hastanede tedavi altına alındığını belirtti.

“3 KEZ UYARDIK, ÇEKİLMEDİLER”

Basın toplantısında, geçtiğimiz pazartesi günü Beyaz Saray yakınlarındaki Lafayette Park’ta bulunan protestoculara müdahale de  gündeme geldi.

Beyaz Saray etrafındaki güvenlik çemberinin genişletilmesi ve protestocuların püskürtülmesi talimatını veren Adalet Bakanı William Barr, göstericilerin polisin üç kez yaptığı uyarıya rağmen geri çekilmeyi reddettiğini savundu.

‘ADALET SİSTEMİ’ İTİRAFI

Adalet Bakanı William Barr, “çok sayıda siyah Amerikalı’nın ülkedeki adalet sistemine güvenmediğinin inkar edilemez bir gerçek olduğunu ve bu durumun değişmesi gerektiğini” belirtti.