Aşiretiyle birlikte AKP'ye katılan eski HDP'li meclis üyesi: Cumhurbaşkanımız beni davet ediyordu, rüyamda gördüm

Hakkari'de 2014-2019 yılları arasında HDP'den il genel meclis üyeliği yapan Adıyaman, aşiret üyeleriyle birlikte Van'da AKP'ye katıldı.

Aşiretiyle birlikte AKP'ye katılan eski HDP'li meclis üyesi: Cumhurbaşkanımız beni davet ediyordu, rüyamda gördüm

Hakkari’de 2014-2019 yılları arasında HDP il genel meclis üyeliği yapan Abdullah Adıyaman, partisinden istifa ettikten sonra mensubu olduğu Jirki aşiretinden 100 kişi ile birlikte AKP’ye katıldı.

Van İl Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen rozet takma törenine, AKP Van İl Başkanı Kayhan Türmenoğlu, Abdullah Adıyaman ve Jirki aşireti kanaat önderi ağabeyi Necmi Adıyaman katıldı.

“CUMHURBAŞKANIMIZI 2 KEZ RÜYAMDA GÖRDÜM, BENİ DAVET ETTİ”

Adıyaman, “Bundan sonraki siyasi hayatımda, Van’daki dost ve akrabalarımla AKP’de Sayın Cumhurbaşkanımızın partisinde hiçbir menfaat gözetmeksizin aktif bir şekilde AKP Van İl Başkanı Sayın Kayhan Türkmenoğlu ve teşkilatıyla halkımızın hizmeti için ve tamamen gönüllülük temelinde çalışma taahhüdünü huzurunuzda veriyorum” dedi.

“Özellikle rahmete giden aşiret lideri Mehmet Adıyaman’ın bana, oğlu olarak AKP’ye katılmam tavsiyesiydi” diyen Adıyaman, “Beni Ak Parti’ye katılmama iten ikinci neden ise Sayın Cumhurbaşkanımızı 2 kez rüyamda gördüm ve beni aranıza davet ediyordu. Ben bu yüzden Ak Parti’ye katıldım” ifadelerini kullandı.