Avukatlardan baroları bölen teklife karşı 'savunma zinciri'

Ankara Adliyesi binasında bulunan Ankara Barosu Odası önünde bir araya gelen avukatlar, tasarıyı protesto etmek için “savunma zinciri” oluşturdu.

Avukatlardan baroları bölen teklife karşı 'savunma zinciri'

Ankara Adliyesi’nde bir araya gelen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Toplumsal Hukuk, Hukukçu Dayanışması, Demokrasi İçin Hukukçular ve Adalet İçin Mücadele üyesi avukatlar AKP’nin hazırladığı ‘çoklu baro’ teklifini protesto etti.

Adliye binasının beşinci katında bulunan Baro odası önünde yapılan açıklamada, hazırlanan yasa teklifinin yurttaşları mahkeme salonlarında savunmasız, avukatları ise karakollarda, adliyelerde ve her alanda örgütsüz bırakmayı hedeflediği belirtildi.

Açıklamanın ardından avukatlar, ellerindeki uzun kurdeleyi tutarak insan zinciri oluşturdu. Beşinci kattan başlayan savunma zinciri giderek adliyenin birinci katına kadar uzadı.

Ellerinde “Savunma susturulamaz”, “Savunmayı savunuyoruz” ve “Yasaya geçit vermeyeceğiz” yazılı dövizleri taşıyan avukatlar, “Savunma susmadı, susmayacak” ve “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları attı.

Savunma zinciri oluşturan avukatlar ölüm orucundaki tutuklu avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın durumuna dikkat çekmek için de “Aytaç, Ebru onurumuzdur” sloganı attı.