Bakan Pakdemirli: 'Acaba bakanlar buradan ayrılır mı' diyen vatandaşlarımız rahat olsun...

İzmir'de deprem sonrası çöken binanın üzerinde 'telefon' şovu yapan Bakan Pakdemirli, vatandaşların "Acaba bakanlar buradan ayrılır mı?" diye endişe ettiğini öne sürdü.

Bakan Pakdemirli: 'Acaba bakanlar buradan ayrılır mı' diyen vatandaşlarımız rahat olsun...

İzmir’de meydana gelen AFAD’a göre 6.6, Kandilli Rasathanesi’ne göre 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından bazı bakanlar incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

Bölgeye giden kabine üyelerinden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir enkazın devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında, enkaz altındaki yurttaşla telefonla görüşen görevliden telefonu alarak kendisi konuşmaya başladı.

Bu davranışı büyük tepki çeken Bakan Pakdemirli, bugün İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi’nde diğer bakanlarla birlikte düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Depremden sonra sürecin “olması gerektiği gibi devam ettiğini” öne sürüp tüm kurumların ahenk içinde çalıştığını söyleyen Pakdemirli, “Vatandaş bekleme uzadıkça ‘Acaba bakanlar buradan ayrılır mı, acaba çalışmalarda aksama olur mu?’… Biz olsak da olmasak da çalışmalarda bir hafifleme olmaz ama tabii ki vatandaşlarımız rahat olsun, biz buradayız. Bu enkazlar kalkana kadar, yaralar sarılana kadar inşallah İzmir’le, İzmirli hemşehrilerimizle beraber olmaya devam edeceğiz.” dedi. Pakdemirli, depremin

“BEKLENMEDİK OLAY”

Pakdemirli, bakanlık olarak hassas bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Tüm hayvan işletmeleri, tüm balıkçı barınaklarıyla ilgili taramaları yapmaya devam ediyoruz. Özellikle ben de şunu söylemek istiyorum, biz yaraları sarmak için buradayız. Devletin tüm kurumları burada, bu büyük bir afet. İzmir için hakikaten beklenmedik bir olay. İnşallah en yakın zamanda bu yaraları sarıyor olacağız.” ifadelerini kullandı.

BAKAN SELÇUK: CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATIYLA…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da “Biz de depremi duyar duymaz tüm ekiplerimizi seferber ettik. Psikososyal destek veremeye de devam edip ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Yine vakıflarımızın acil ihtiyaçlarımızı karşılamak amacıyla 5 milyonluk acil yardım ödeneği çıkardık 3 milyon da AFAD göndermişti. Dolayısıyla 8 milyonluk bir acil yardım ödeneği çıkmış oldu. Bu süreç zarfında Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, kabinemizle, buradaki sayın vekillerimizle, genel başkan yardımcılarımızla büyükşehir belediye başkanımızla beraber bu süreci saracağımıza inanıyoruz. Tekrar geçmiş olsun diyorum” dedi.