Barzani'den ABD'ye teşekkür

IKYB Başkanı Neçirvan Barzani, ABD ve uluslararası koalisyona yardım ve destekleri için teşekkür etti.

Barzani'den ABD'ye teşekkür

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Rojava’daki temaslarının ardından Erbil’e gelen ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki heyet ile görüştü.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Peşmergeler Bakanı, Peşmerge Genelkurmay Başkanı ve Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Başkanı’nın da hazır bulunduğu toplantıda Rojava’daki gelişmeler, Kürt taraflar arasındaki diyalog ve müzakere süreci, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun faaliyetlerinin yanı sıra Irak ve Suriye’de IŞİD tehdidi konuları ele alındı.

Jeffrey, Suriye, IKBY ve Irak’ta IŞİD’i kalıcı olarak ortadan kaldırıncaya kadar ABD ve uluslararası koalisyonun Kürtlere desteğini sürdüreceğini belirterek, bu bağlamda Peşmerge ve Irak güçlerine gerekli tüm yardımı sağlayacaklarını söyledi.

ABD’nin Rojava’da Kürt partilerinin kendi aralarındaki sorunları çözmek için başlattığı diyaloğa verdiği desteği hatırlatan Jeffrey, Neçirvan Barzani ve IKBY’nin de bu partileri bir araya getirmedeki olumlu rolüne atıfta bulundu.

Görüşmede Neçirvan Barzani de, ABD ve uluslararası koalisyona yardım ve destekleri için bir kez daha teşekkür etti. Barzani, ABD öncülüğündeki koalisyonun faaliyetlerinin IŞİD’in tamamen ortadan kaldırıldığı teyit edilene kadar devam etmesi gerektiğini belirtti.