Çok sayıda ilde KKKA vakaları: 2 kişi hayatını kaybetti

Birçok ilde, yaz aylarında görülme sıklığı artan ve ölümcül olabilen KKKA vakaları yaşanıyor. Yozgat ve Kayseri'de tedavi gören 2 hasta hayatını kaybetti.

Çok sayıda ilde KKKA vakaları: 2 kişi hayatını kaybetti

Yozgat’ın Aydıncık ilçesi Kazankaya köyünde yaşayan 68 yaşındaki Ömer Çekerek, tedavi gördüğü Kayseri Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Kene ısırması sonucu hayatını kaybeden Ömer Çekerek, Yozgat’ın Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya köyünde toprağa verildi.

Yine Yozgat’ta çobanlık yapan Afgan uyruklu Rahmetullah Kadiri’yi (22) kene ısırdı. Bir süre sonra rahatsızlanan Kadiri, Yozgat Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki müdahalenin ardından 27 Mayıs’ta KKKA hastalığı şüphesiyle Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Rahmetullah Kadiri, anestezi yoğun bakım servisinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kadiri’nin cenazesi ailesi tarafından hastaneden alınarak Ankara’ya götürüldü.

BİRÇOK İLDE DAHA VAKA

KKKA vakalarının yaşandığı bir diğer ilse Çankırı oldu. Çankırı’ın Çerkeş ilçesinde iki kişiyi kene ısırdı. Baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye giden iki kişi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hastaneye sevk edilen 2 kişinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan Karabük’ün Eskipazar ilçesinde de hayvancılıkla uğraşan bir kişinin kene ısırması şikayetiyle hastaneye başvurduğu, yapılan testin pozitif çıktığı ve tedavisinin ardından taburcu edildiği bildirildi.

Erzincan’da bulunan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Faruk Karakeçili de bugün yaptığı açıklamada, “Hastanemize Erzincan’ın ilçeleri ile birlikte çevre illerden (Tunceli, Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Bingöl) başvurular olmaktadır.” bilgisini vermişti.