DİSK: Torba yasayı geri çekin

Kıdem ve ihbar tazminatı ile emeklilik konularına ilişkin meclis gündemine getirilen torba yasayı protesto etmek için DİSK tarafından basın açıklaması yapıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, torba yasanın geri çekilmesi gerektiğini vurguladı.

DİSK: Torba yasayı geri çekin

DİSK, AKP’nin torba yasa teklifine karşı pek çok kentte eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde kayıt dışı çalışmayı teşvik eden; kıdem ve ihbar tazminatı hakkını gaspeden torba teklifin geri çekilmesi çağrısı yapıldı.

İstanbul Kadıköy İskelesi’nde yapılan basın açıklamasında 25 yaş altı ve 50 yaş üstündeki çalışanlar için belirli süreli sözleşmelerin iki yıla kadar koşulsuz olarak yapılmasına imkan veren düzenlenmenin TBMM’den geri çekilmesini talep etti. DİSK’in Kadıköy İskelesi’ndeki basın açıklamasını okuyan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bu torba yasada en temel haklarımızın; kıdem tazminatının, emeklilik hakkımızın ortadan kaldırılması var” dedi. Bugüne kadar kıdem tazminatını hedef alan saldırıları püskürtmeyi başardıklarını söyleyen Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, “Bugün iktidar kendince uygun bir yol bulduğunu sanıyor. 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı ve emeklilik hakkını gasp etmek için kanunda belirli süreli iş sözleşmesi dediğimiz tamamen istisnai bir çalışma biçimini yaygınlaştırmayı hedefliyor” dedi.

İktidarın asıl hedefinin kıdem tazminatını parça parça yok etmek olduğunu söyleyen Arzu Çerkezoğlu, “Bu her şeyden önce yaşa bağlı bir ayrımcılıktır, hukuksuzluktur. Her üç gençten birinin işsiz olduğu bir ülkede iktidarın yapması gereken gençlerimize kalıcı ve güvenceli iş imkanı sağlamaktır. İktidar bugün gençlerimizi güvencesiz çalışmanın esnek çalışmanın pençesine atmaya çalışıyor” diye konuştu.

Torba yasayı çıkarmaya çalışanları eleştiren Arzu Çerkezoğlu, “Kıdem tazminatı bize çocuklarımızın emanetidir. Bugün bu yasaya karşı çıkma yasanın çıkmasını engellemek Türkiye işçi sınıfının boynunun borcudur. Bugün Türkiye’nin dört bir tarafında meydanlardayız. Bu akşam yasayı geri çekmez ve yarın görüşmeye başlarlarsa yarın DİSK TBMM’nin kapısında olacaktır” dedi. Torba yasanın derhal geri çekilmesi gerektiğini ifade eden Çerkezoğlu, “Sizin bu ülkeyi ucuz emek cenneti yapma hayallerinize asla izin vermeyeceğiz, haklarımızı size teslim etmeyeceğiz sonuna kadar direneceğiz” diye konuştu.