'Bağış' elden ele: Ensar Vakfı, Kızılay'dan gelen parayı ABD'ye göndermiş!

Ensar Vakfı, Kızılay'dan gelen bağışın ABD'de yurt yapılması için TÜRKEN Vakfı'na bağışlandığı açıklamasını yaptı.

'Bağış' elden ele: Ensar Vakfı, Kızılay'dan gelen parayı ABD'ye göndermiş!

Torunlar Holding’e ait Başkentgaz firmasının Kızılay’a şartlı 8 milyon dolar bağışladığı, bu paranın da 75 bin doları Kızılay’da kalmak suretiyle 7 milyon 725 bin dolarının ise bağışçının talebi üzerine Ensar Vakfı’na aktarıldığı ortaya çıkmıştı.

2017’deki bağışla ne yapıldığına ilişkin ise Ensar Vakfı’ndan açıklama geldi. Yandaş kuruluştan dün akşam Habertürk canlı yayınına gönderilen yazılı mesajda, paranın Bilal Erdoğan’ın başında olduğu TÜRGEV’in ABD’de kurduğu TÜRKEN Vakfı’na, Manhattan’da 21 katlı bir yurt yapılması için gönderildiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Türkiye’den ABD’ye eğitim amaçlı giden gençlerin FETÖ kıskacından uzakta barınabileceği bir yurt projesi New York Manhattan’da hayata geçirilmiştir. Merkezi konumda bir arsa satın alınmış ve bu arsada Türken Vakfı yurdu çalışmalarına başlanmıştır. Önümüzdeki iki yıl içerisinde tamamlanması planlanan yurdun 12 katı inşa edilmiştir. Arsa ve inşaat maliyetleri vakfın öz kaynakları ve hayırseverlerin yardımlarıyla karşılanmaktadır. Şirket, TÜRKEN Vakfı yurt inşaatı için Ensar Vakfı’na yapacağı bağışını Kızılay’a şartlı bağış yoluyla yapmayı tercih etmiş, Kızılay da bağışın şartı gereği söz konusu meblağı Vakfımıza göndermiştir. Şartlı bağış işlemleri vakıf mevzuatlarında yer alan hukuki işlemlerdendir.