Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması: Kararlılığımızın sonucu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Botan Çayı Beğendik Köprüsü Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması: Kararlılığımızın sonucu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Botan Çayı Beğendik Köprüsü Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile katıldı.

Erdoğan konuşmasında Ayasofya gündemine değinerek “Kimin ne dediğine göre değil, milletimizin ne istediğine bakarak bu kararı aldık.” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Biz 18 yıldır ülkemizin tüm vilayetlerinde inşa ettiğimiz eserlerle milletimizin gönlünü kazanmaya çalışıyoruz. Rabbim bize ömür verdikçe bunu yapmaya da devam edeceğiz.

Bu kadim topraklar binlerce yıldır pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Yaklaşık 1000 yıldır her dilden her kültürden insanın ortak bir hedefi vardır. Bu hedef hep birlikte huzur ve güven içinde birlikte yaşamaktır. Bu hedefi engellemeye çalıştırlarsa da hamdolsun başaramadılar. ”

“Tüm sınavları birer birer aştık. Sınırlarımızı kuşatmaya çalışan terör örgütlerini tepelemekle kalmadık, karada ve denizde oldukça derinlikli bir güvenlik hattı oluşturduk. Salgın dönemi bunca dönemdir kurduğumuz altyapının önemini görmemizi sağlamıştır. En gelişmiş ülkelerin bile aşamadığı krizin rahatlıkla üstesinden gelmişizdir.”

“2023 hedeflerine ulaşma umudumuz attığımız adımlarla artıyor. İstiyorlar ki Türkiye kendisine sunulanla yetinsin, rekabete kalkışmasın. Ancak bunların anlamadığı o eski Türkiye’nin geride kaldığı. Artık kimseye eyvallah etmeyen, kendi önceliklerine göre hareket eden bir Türkiye var.”

“Türkiye hangi konuda kendinden taviz vererek uzlaşma yolu aradıysa hepsinde kaybetmiştir. Buna karşılık hangi konuda ilkeli, kararlı duruş sergilemişse evet bedelini ödemiştir, ama sonuçta kazanan tarafta yer almıştır. Milletimiz birkaç gün sonra dördüncü yıl dönümüne ulaşacağımız 15 Temmuz gecesi önüne konan bedel canı da olsa mücadeleden geri durmayacağını ve alacağını göstermiştir. Ayasofya’nın yeniden camiye döndürülmesi meselesi de bu kararlılığın sonucudur. Kimin ne dediğine değil milletimizin ne dediğine bakarak bu kararı aldık. Tıpkı Suriye’de Libya’da yaptığımız gibi, haklı yolumuzda yürümeyi sürdüreceğiz.”