Erdoğan'ın 'kendini bilmez, cahil cühela' dediği Turizm Bakanı mı?

Turizm Bakanı Nuri Ersoy, katıldığı bir programda ‘Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u işgal ettikten sonra Fatih Sultan Mehmet Vakfı’nı kuruyor’ demişti.

Erdoğan'ın 'kendini bilmez, cahil cühela' dediği Turizm Bakanı mı?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi açılış törenindeki konuşmasında, “İstanbul’un Fethi’nin 567’nci yıldönümü coşkusu yaşadık. Son günlerde bazı kendini bilmezler çıkıp, fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyorlar. Bunlar cahili cühela. Fetih açmaktır, gönülleri kazanmaktır. Bunlar bunu bilmezler” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın bu sözleri akıllara Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un “dil sürçmesi”ni getirdi. Bakan Ersoy, geçtiğimiz günlerde NTV’de katıldığı canlı yayında Galata Kulesi’nin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devriyle ilgili açıklaması sırasında “Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u işgal ettikten sonra Fatih Sultan Mehmet Vakfı’nı kuruyor” demişti.

Ersoy, bu sözleri sonrası oluşan tartışmanın ardından Twitter hesabından açıklama yaparak “Katıldığım canlı yayında tamamen dil sürçmesinden kaynaklı yaşanan durumu yayında düzelttim ancak tekrar paylaşmakta fayda görüyorum. Önümüzdeki günlerde fethin şanına yakışır bir anma programı gerçekleştireceğimizin haberini de vermek istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.