Hürriyet yazarı RTÜK Başkanı'nı eleştirdi, yazılarına son verildi

Hürriyet Gazetesi, Cengiz Semercioğlu ve Onur Baştürk'ün yazılarına son verdi. Baştürk'le yollarının ayrılma nedeninin RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'i eleştirdiği yazısı olduğu belirtiliyor.

Hürriyet yazarı RTÜK Başkanı'nı eleştirdi, yazılarına son verildi

2018 yılında Doğan Grubu’ndan Demirören Grubu’na geçen ve başında Ahmet Hakan’ın bulunduğu Hürriyet Gazetesi, iki köşe yazarıyla yollarını ayırdı.

Medyakoridoru‘nda yer alan habere göre; gazetenin köşe yazarlarından Cengiz Semercioğlu ve Onur Baştürk’ün yazılarına son verildi.

SEBEP BU YAZI

Onur Baştürk’ün yazılarına son verilme nedeninin 17 Nisan’da kaleme aldığı ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’i eleştirdiği yazı olduğu öğrenildi. Onur Baştürk sözkonusu yazısında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in Netflix Türkiye yapımı “Aşk 101” adlı dizisine ilişkin, Uyardık, gözümüz üzerlerinde. Kırmızı çizgilerimiz bellidir. Ahlaksızlığa geçit vermemekte kararlıyız” şeklindeki açıklamasına tepki göstermişti. Baştürk şöyle demişti:

 “Yok yok, bazı şeyler değişmiyor. Şu önümüzü göremediğimiz sisli günlerde bile RTÜK’ün tek derdi yine Netflix’teki eşcinsellik. Yakında bir Türk dizisi yayına girecekmiş.Onda bir eşcinsel karakter varmış, öyle duyum alınmış. Net bir bilgi de yok yani. RTÜK Başkanı ona istinaden, ‘Uyardık, gözümüz üzerlerinde’ demeci vermiş bir gazeteye. Bence oldu olacak RTÜK, Netflix’teki Hasidik cemaatini anlatan dizi ve belgesellere müdahale etsin. O kadar çok ki artık, içim sıkıldı o yapımlardan.”

Yazının internet sitesinden kaldırıldığı da ortaya çıkmıştı.

Yazılarına son verilen bir diğer isim olan Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu da bir süredir yazılarına ara vermişti. Semercioğlu son yazısını 2 Mayıs’da yazmıştı.