İçişleri Bakanı Soylu'dan 'takviye kuvvet' yanıtı

Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasını yürüten Necati Özkan'ın 'takviye kuvvet' sorusuna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Soylu'dan 'takviye kuvvet' yanıtı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı kararı ile İstanbul’da kurulan ‘Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü’ne ilişkin açıklamada bulundu.

CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Belediye Başkanı seçildiği kampanyayı yürüten Necati Özkan, sosyal medya hesabından “Dün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile ‘İstanbul İlinde EGM’ye bağlı takviye hazır kuvvet’ ne için kuruluyor? Ordu, polis ve jandarmanın yetmeyeceği ne tür bir tehdit algılaması söz konusu ki, böylesi bir takviye hazır kuvvet kuruluyor? Bilen varsa bir adım öne çıksın” ifadeleriyle takviye kuvvete neden ihtiyaç duyulduğunu sormuştu.

Özkan’ın sorusuna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanıt verdi. Soylu ”Necati Bey, siz bir kampanyacısınız. Anladığım kadarıyla güvenlik yönetimi konusunda da yetkinsiniz. Olası İstanbul depremi için hazırlık toplantısındayım. Bitince bir adım öne çıkıp izah edeceğim. Siz de teşekkür edeceksiniz…” açıklamasında bulundu.

Necati Özkan ise Soylu’nun ifadelerine “Sayın Bakan, haklısınız. Emekli bir subay olarak, güvenlik konuları hakkında sizin kadar olmasa da bir parça bilgim vardır” sözleriyle cevap verdi.