İngiltere Adalet Bakanı, 15 bin ölüme rağmen bakımevleri kararını savundu

İngiltere Adalet Bakanı Buckland, bakımevlerinde yaklaşık 15 bin kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından "bakımevlerine değil de hastanelere odaklanma" politikalarının doğru olduğunu savundu.

İngiltere Adalet Bakanı, 15 bin ölüme rağmen bakımevleri kararını savundu

İngiltere Adalet Bakanı Robert Buckland, Sky News kanalına yaptığı açıklamada, hükümetin Kovid-19 salgınının başında hastanelere öncelik verdiğini söyledi.

“Test konusunda bir seçim yapmamız gerekiyordu, hastanelere odaklanmaya karar verdik” diyen Buckland, bu politikanın doğru ve “kesinlikle gerekli” olduğunu belirtti.

Buckland, bakımevlerinde yaklaşık 15 bin kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yöneltilen eleştirilere ilişkin “Şimdi suçlama zamanı değil. Bence bu tamamen ters etkiye neden olacaktır” dedi.

Sadece bakımevi sektörüyle değil bilim insanları ve hükümete tavsiyede bulunan herkesle çalışmak zorunda olduklarını ve birlikte mantıklı çözümler bulduklarını kaydeden Buckland, bu yerlerde sorunlar yaşandığını ve kendilerini üzen “büyük trajedilere” şahit olduklarını ifade etti.

Buckland, “yapılması gereken daha fazla şey” olduğu değerlendirmesinde bulunarak, “Bence dünyadaki her ülke geriye bakacak ve daha farklı yapmış olmayı isteyecekleri şeyler olduğunu söyleyecek.” diye konuştu.