Johnson & Johnson'ın aşı çalışmaları durduruldu: Gerekçesi 'açıklanamayan bir hastalık'

Johnson & Johnson, Covid-19 aşısı adayı için klinik denemelerini, denemelerin son aşamada olduğunu açıklamasından haftalar sonra 'açıklanamayan bir hastalık' nedeniyle durdurma kararı aldı.

Johnson & Johnson'ın aşı çalışmaları durduruldu: Gerekçesi 'açıklanamayan bir hastalık'

AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi’nin aşı denemelerine geçtiğimiz aylarda ara verilmesinin ardından bugün de uluslararası kamuoyunun en büyük aşı umudu olan Johnson & Johnson’dan kritik bir açıklama geldi.

ABD’li ilaç şirketi Johnson & Johnson, koronavirüse karşı ürettiği aşının insanlar üzerinde test edilmesini açıklanamayan bir hastalık nedeniyle geçici olarak durdurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, üçüncü ve son aşama klinik denemelerinde bir gönüllüde hastalık görülmesi üzerine durum değerlendirmeye alındı ve aşı uygulamasına ara verildi.

Binlerce kişiye verilen aşı etkinlik ve güvenlik açısından test ediliyor. Şirket deneme sürecinde katılımın yüksek olmasından dolayı bu tür vakaların görülebileceğini kaydetti.

Johnson & Johnson, katılımcının hastalığının hem kendi sağlık görevlileri hem de bağımsız bir güvenlik izleme kurulundaki yetkililer tarafından gözden geçirildiğini belirtti.

Avrupa Komisyonu Johnson & Johnson firması ile 400 milyon doz koronavirüs aşısı için anlaşma imzalamıştı.