Maçoğlu: Belediyeyi kamu hizmeti veremez hale getirme çabaları var

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tunceli İl Müdürlüğü, Dersim Belediyesinin maaş, vergi, harç hesaplarına haciz koydu. Belediye Başkanı Maçoğlu, "Bu durumu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Belediyemiz buna rağmen halka hizmet edecek." dedi.

Maçoğlu: Belediyeyi kamu hizmeti veremez hale getirme çabaları var

Dersim’de belediyesi’ne ait maaş, vergi, resim, harç hesaplarına SGK Tunceli İl Müdürlüğü tarafından haciz konuldu.

Konuyla ilgili Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu bir basın açıklaması yaptı. Yapılanın belediyeyi kamu hizmeti veremez hale getirme çabası olduğunu söyleyen Maçoğlu, “amu hukuku tanımadan belediyenin hizmet vermesini engelleyen bu durumu kınıyoruz” dedi.

Maçoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Yaptığımız görüşmeler sonrasında, Meclis kararlarımızın kendilerine bildirilmesini rağmen yaşanan hukuksuzluğu anlatmak adına bu basın toplantısını yapıyoruz. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15. maddesinde, ‘Belediyenin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde ettiği gelirler, şartlı bağışlar ile resmi harç gelirleri hacz edilemez’ der. Buna rağmen tüm şartlı hesaplarımız, rehabilitasyon merkezine kadar SGK tarafından bloke edildi.

Kamu hukuku tanımadan belediyenin hizmet vermesini engelleyen bu durumu kınıyoruz. Emekçilerin maaş almasını engellemek ya da sokak hayvanlarının hesabına kadar bloke etmek aslında Belediye’nin çalışmasını engellemektir. Belediyeyi kamu hizmeti veremez hale getirme çabaları var. Bazı girişimlerimiz oldu, yazışmalarını oldu. Bu saate kadar blokeler kalkmadı. Bu durumu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Belediyemiz buna rağmen halka hizmet edecek.”