Meteoroloji'den turuncu kodla sağanak uyarısı

Meteoroloji'den aktarılan bilgiye göre yarın Batı Ege ve Marmara Bölgesi yağışlı bir gün geçirecek, beklenen yağışlar yer yer gök gürültülü sağanak olarak görülecek.

Meteoroloji'den turuncu kodla sağanak uyarısı

Hava durumu için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre yarın Batı Ege ve beraberinde Marmara Bölgesi yağışlı bir gün geçirecek. Kuzey Ege’de İzmir, Balıkesir ve Çanakkale’de yarın günün ilk saatlerinden itibaren güneybatıdan 6 ile 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına öngörülüyor.

Beklenen yağışlar yer yer gök gürültülü sağanak olarak görülecek. İstanbul’da da yarın sağanak yağmur bekleniyor ve lodos kuvvetli.

Fırtına ile birlikte kuvvetli yağış ihtimali de bulunurken Meteoroloji de yaşanabilecek olumsuzluklara karşı turuncu kodla uyardı.

AKOM’DAN UYARI

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), güneyli yönlerden esen rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek il genelinde sağanağa neden olabileceğini bildirdi.

İBB AKOM’dan yapılan açıklamada, İstanbul’da halihazırda güneyli yönlerden hafif esen rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek, aralıklarla fırtına şeklinde (40-70km/s) eseceği ve beraberinde il genelinde gök gürültülü sağanak yaşanabileceği belirtildi.

Yağışların öğle saatlerinden itibaren kentin batı bölgelerinden başlayacağı, öğle saatlerinden sonra boğaz çevresi ağırlıklı olmak üzere il genelinde 20 ila 45 dakika gibi kısa zaman diliminde yer yer kuvvetli şekilde etkili olacağı aktarıldı.