Oğuz Arda'nın annesi: Bu hakimler beni sanık yaptı

Çorlu Tren faciasının 5. duruşmasında sanık dinlenme talepleri reddedilen ve 718 gündür adalet arayan aileler salonu terk ederken, tren faciasında 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel ve eski eşi Hakan Sel’i kaybeden Mısra Öz Sel, bir polisin kendisini kameraya almasına karşı tepki gösterdi.

Oğuz Arda'nın annesi: Bu hakimler beni sanık yaptı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar köyünde meydana gelen tren faciasında 7’ si çocuk olmak üzere 25 kişi hayatını kaybetmiş, 340 kişide yaralanmıştı.

Faciayla ilgili açılan davanın 5’inci duruşması bugün Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Kazada yakınlarını kaybeden aileler duruşma öncesi Çorlu Santral Parkı’nda bir araya gelerek davanın görüldüğü Halk Eğitim Merkezi’ne yürüdü. Kazada kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıyan aileler yürüyüş sırasında “Hak, hukuk, adalet, kaza değil cinayet” sloganlarını attı.

“KATİLLERİ AKLIYORLAR”

Facianın 5. duruşmasında sanık dinlenme talepleri reddedilen ve 718 gündür adalet arayan aileler ise salonu terk etti. Tren faciasında 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel ve eski eşi Hakan Sel’i kaybeden Mısra Öz Sel, bir polisin kendisini kameraya almasına karşı tepki göstererek “Çek çekinme, Saray’ın soytarısı hepsi. Hepsi üç maymunu oynuyor. Ben Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz çek beni! Bu hakimler beni sanık yaptı; onlara üç maymunu oynuyorlar dediğim için… Katilleri aklıyorlar. Bir kişiyi bile tutuklayamıyorlar. Evladım öldü benim, evladım. Allah belalarını versin. Hepiniz çekin. Ben sanık olabilirim, ben içeri de girebilirim, ama onlar yüz karası. Çek utanma, çek. Çünkü polissin, çek…” dedi.