‘Sağlık emekçilerinin sağlığı konusunda hata kabul edilemez’

Sağlık Emekçileri Sendikası: 59 ülkeye yollanan destek paketleri ile övünenlerin, kendi halkını mağdur etmesi kabul edilemez

‘Sağlık emekçilerinin sağlığı konusunda hata kabul edilemez’

SES İzmir Şubesi, halk sağlığı ve sağlık emekçilerinin sağlığı konusunda hata kabul edilmeyeceğine dikkat çekerek, yaşam hakkının da gasp edilemeyeceğini belirtti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, Halk sağlığı ve sağlık emekçilerinin sağlık durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Halk sağlığının yanı sıra sağlık emekçilerinin sağlık durumlarının şakaya gelmez bir konu olduğuna vurgu yapılan açıklamada, koronavirüs (Kovid-19) salgını ile toplumun zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çekildi.

‘ÜCRETLİ MASKE ALINMASININ ÖNÜ AÇILIYOR’

Toplumun fiziksel ve ruhsal durumu da göz önüne alındığında dayanacak gücünün kalmadığı ifade edilen açıklamada, “Unutulmamalıdır ki salgın sürecinde toplumsal ve ekonomik önlemlerin yetersizliği vurgusunu sık sık yaparak hem sağlık emekçilerinin hem de halk sağlığının hiçe sayıldığını ısrarla söyledik. Sağlık emekçileri için hayati olan maske, siperlik, önlük, tulum ve benzeri koruyucu ekipmanların eksikliği dahi tam olarak çözülemezken, yine halka ücretsiz maske dağıtımının sözü verilip dağıtılan maskelerin standartlardan uzak, incecik bir tül gibi olmasının yanında maskeye bir türlü ulaşamayanların yaşadığı problemler de düşünülünce madalyonun diğer yüzü gözüküyor. Maske sorunsalında gelinen son nokta ücretli maske alınmasının önü açılıyor. 59 ülkeye yollanan destek paketleri ile övünenlerin, kendi halkını mağdur etmesi kabul edilemez” diye belirtildi.

‘YAŞAM HAKKI GASP EDİLEMEZ’

Açıklamanın devamında, “Ne günlük hastalığa yakalanan insan sayımız ne nüfusa oranla yapılan test sayımız ne PCR testinden bağımsız koronavirüs tanısı alıp tedavi görenlerin sayısı ne de açıklanan resmi vefat sayısı salgının bittiğine ya da çok kısa sürede bitebileceğine dair maalesef kesin bir veri sunmuyor. Halk sağlığı ve sağlık emekçilerinin sağlığı konusunda hata kabul edilemez ve yaşam hakkı gasp edilemez. Uyarıyoruz, milyonları ilgilendiren bu kararları alırken en ufak riskler dahi hesaplanarak alınmalı ve uygulanmalıdır” denildi.