Sosyalist Liseliler Dergisi'nin 23. sayısı çıktı!

Sosyalist Liseliler Dergisi ‘’Geleceğimiz İçin Mücadeleyi Yükseltelim’’ başlığıyla yayımlandı.

Sosyalist Liseliler Dergisi'nin 23. sayısı çıktı!

Liselerde aydınlık bir gelecek mücadelesini kararlılıkla sürdüren Sosyalist Liseliler, dergilerinin 23. sayısını yayımladı. Salgın sebebiyle okurlarına internet üzerinden ücretsiz yayımladığı sayılarıyla ulaşan Sosyalist Liseliler Dergisinin bu sayısı ‘’ Geleceğimiz İçin Mücadeleyi Yükseltelim’’ başlığıyla yayımlandı.

Derginin içeriği ise şöyle:

‘Memleket’ bölümünde yer alan ‘’Salgının ve Piyasacılığın Karşısında Geleceğimizi Ararken’’ başlıklı yazıda, kapitalist düzenin gençliğe ve emekçilere gelecek sunamadığına değinilirken gençliğin geleceği ve ülkemizin bulunduğu durumdan kurtuluşu için gençliğe düşen görevler belirtiliyor.

‘Kızıl- Kara’ bölümündeyse ülkemizin birisi özlemle anılan diğeri ise uygulamalarıyla öğrencileri adeta ‘ canından bezdiren’ iki Milli Eğitim Bakanından bahsediliyor.

‘Kültür- Sanat’ bölümündeyse Haziran ayında yitirdiğimiz ülkemizin üç önemli değeri olan, yolumuzu kalemleriyle aydınlatan Nazım Hikmet, Ahmet Arif, Orhan Kemal’den bahsediliyor. Bu bölümün diğer sayfasındaysa salgın ve yaz ayına girdiğimiz Haziran döneminde liselilere yoldaşlık edebilecek roman önerileri yerini alıyor.

‘Anlatıyoruz’ bölümündeyse liseli gençliğin geleceğine sahip çıkmak için ayağa kalktığı 2011 YGS eylemleri ve AKP döneminin eğitim sisteminde yaptığı bir dizi değişim dönüşümü ve AKP’nin eğitimi gittikçe dinci- gerici bir alana taşıması anlatılıyor.

‘Tarihten İzler’ bölümünde ülkemizin tarihinde biri onurlu diğeriyse ülkemizin emperyalizme peşkeş çekilmesini ifade eden Haziran Direnişi ve Kore Savaşı anlatılıyor.

‘Sizden Gelenler’ bölümünde ‘’İktidar ve Eğitim’’ başlıklı yazıyla toplumsal düzenlerde iktidarların sınıfsal perspektifleri üzerinden eğitim anlayışlarının somutlandığını apaçık anlatan bir yazı kaleme alınmış ve gençliğin aydınlık bir geleceğe sahip olmasının çözümü belirtilmiş.

Derginin son sayfalarındaysa Sosyalist Liseliler’in düzenlediği ‘’Liseliler Arası Şiir, Öykü, Resim Yarışması’nın kazanan şiir ve öyküsü okurlarıyla paylaşılıyor. Arka kapağında ise Nâzım Hikmet’in üzerinde ‘’ Sevdalınız Komünisttir’’ yazan fotoğrafı yerini alıyor.

Sosyalist Liseliler Dergisine aşağıdaki link üzerinden ulaşabilir, Sosyalist Liselilerin çalışmalarından haberdar olmak ve bilgi almak için sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.