Tıbbi yardım kolilerinin üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu!

Türkiye'den İtalya ve İspanya’ya gönderilen yardım malzemelerinin taşındığı sandık ve kolilerde Cumhurbaşkanlığı forslarının yer aldıı görüldü.

Tıbbi yardım kolilerinin üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Avrupa’da koronavirüs salgınından en çok etkilenen İtalya ve İspanya’ya yardım malzemesi gönderileceğini duyurdu.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Sn.Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, MSB’ye ait fabrika ve dikimevlerinde yerli ve milli imkânlarla üretilen; çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemeleri, COVID-19 ile mücadele kapsamında İtalya ve İspanya’ya TSK’ya ait uçak ile gönderilecek.” dendi.

MSB duyurusuna göre, yardım malzemelerini iki ülkeye ulaştıracak olan uçak, Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan saat 09.00 sıralarında havalandı.

Öte yandan malzemelerin bulunduğu sandık ve kolilerin üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsunun bulunması tepki çekti. Türkiye Cumhuriyeti bayrağının yanında, bayraktan da büyük boyutlarda yer alan Cumhurbaşkanlığı forsunu görenler, “Yardımı Erdoğan mı yapıyor?” diyerek yapılanın Hükümet’in kamu olanaklarını kendine mal etme çabasının yeni bir örneği olduğunu dile getirdi.