400 bin liralık halı alan EPDK'dan 'yasal mevzuata uygun' açıklaması

Binlerce liralık halı aldığı ortaya çıkan EPDK, "Bina ihtiyaçlarına yönelik bütün alımlarını yasal mevzuata uygun, şeffaf ve hesap verilebilir şekilde gerçekleştirmektedir." ifadelerini kullandı.

400 bin liralık halı alan EPDK'dan 'yasal mevzuata uygun' açıklaması

Eski AKP Milletvekili AKP Maraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak’ın da yönetiminde olduğu EPDK’nin makam odalarında kullanılmak üzere 401 bin TL’ye 161 metrekare halı aldığı ortaya çıktı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yöneticilerinin makam odalarına alınan binlerce liralık halıyla ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, iddiaların gerçek dışı ve kurumu yıpratmaya yönelik olduğu ileri sürülerek, ihtiyaçlara yönelik tüm alımların yasal mevzuata uygun şekilde yapıldığı öne sürüldü.

EPDK’den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“‘AKP’li vekil odasına 400 bin liralık halı aldı’ başlığıyla gerçek dışı ve kurumumuzu yıpratmaya yönelik bir haber çıkmıştır. EPDK, 2019 yılının aralık ayında yeni hizmet binasına taşınmış ve o tarihten bu yana bina ihtiyaçlarına yönelik bütün alımlarını yasal mevzuata uygun, şeffaf ve hesap verilebilir şekilde gerçekleştirmektedir. Yine binamız için gerekli olan temsil odaları dahil iç mekanlar ve ihtiyaç duyulan bütün alanlarda kullanılmak üzere halı alımı için ihaleye çıkılmış ve pazarlık usulü ile yapılan ihale sonucu 52 adet halı alınmıştır. Kurumumuzun ihtiyaç duyulan alanlarında kullanılan 52 adet halının sadece bir kurul üyemizin ya da herhangi bir makam odası için alındığı algısına yol açan haberlerin gerçek dışı ve maksatlı olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız.”

METREKARESİNE 2 BİN 500 LİRA ÖDENMİŞ

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, EPDK’ya bağlı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 8 Nisan tarihinde pazarlık usulüyle “Kurumumuz Makam Odalarında Kullanılmak Üzere 161 Metrekare Halı” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleye sadece “Şark Halı Pazarı” isimli şirket katıldı. Şirketin 401 bin 695 lira teklif vererek ihaleyi aldığı ve 27 Nisan’da da sözleşme imzalandığı açıklandı. Halıların sadece bir metrekaresi için ödenen para ise yaklaşık 2 bin 500 lira.