AKP yönetemiyor!

“Devleti aciz gösteriyorlar” diyerek önüne geleni vatan hainliğini suçlayan AKP, felaket bölgesinde insanların üzerine çay paketi fırlatıyor!

Ülke yanıyor. Yangın felaketinin ağır bilançosu; yangına karşı önlem alınmasında, müdahale edilmesindeki başarısızlık: Zafiyetin kanıtıdır. İhale rantı uğruna THK’nin elinde bulunan yangın söndürme uçaklarını hangarda bekleten AKP, 19 yıllık iktidarı da düşünüldüğünde, felaketin ağır bilançosunun en büyük sorumlusudur.

“Devleti aciz gösteriyorlar” diyerek önüne geleni vatan hainliğini suçlayan AKP, felaket bölgesinde insanların üzerine çay paketi fırlatıyor!

Türkiye’ye yardım edin diyenleri, “işgal kuvvetleri bile çağırırlar” diyerek kendi başarısızlıklarının üzerine örtme girişimi ise “yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış” sözünden başka bir şey değil. Ama Katar’dan gelen “arama-kurtarma” ekibine dostluk edebiyatı yapmaktan çekinmezler!

Katar’da orman bile yok. Ama Katar’dan arama-kurtarma ekibi gelmesine sevinen ve bunun propagandasını yapan bir zihniyet ülkeyi yönetiyor. Orman yangınları konusunda tecrübesi olmayan Katar’dan gelen arama-kurtarma ekibinin propaganda edilmesi, doğanın değil doların yeşilini sevdiklerinin dışavurumu oluyor.

Orman alanlarını ihale etmekte ve imara açmada pek becerikliler. Doların yeşilini görünce gözleri açılanlar, yangın felaketi karşısında gözlerine yanan evlerin alevleri vurunca kör oluyorlar!

THK’ya kayyım atadılar, yangın söndürme uçaklarını hangarda beklettiler. Doğanın yeşilini, uçak ihalesiyle ihale rantından gelecek dolarının yeşiline kurban ettiler.

Karadeniz’e otoyol yaptılar, ihalelerden gelen doların yeşilini, Karadeniz’in yeşiline tercih ettiler. Sel felaketleri Karadeniz sahillerini vururken çay paketi fırlatmayı buldular!

Deprem tehlikesi Marmara bölgesi için kapıda bekliyor. Onlar doların yeşili uğruna Kanal İstanbul ihalesinin peşindeler! Binlerce dönüm doğal alanı imara açmayı asrın projesi zannediyorlar. Deprem vergilerini yol ihalelerine harcadılar!

Emperyalist maden şirketlerinden gelecek dolar için ormanların katledilmesine onay verdiler. Kaz Dağları’nda Kanadalı altın şirketinin yok ettiği ormanın yeşili bir kez daha doların yeşiline yenik düşmüştü.

Devletin bütün bakanlıklarını ihale kurumuna dönüştürdüler. Her türlü kamu hizmeti, kamusal bir hizmet olarak değil sermayeye kaynak aktarımının aracı haline getirildi.

Ülke yangın yeri. Yangın ve sel felaketiyle karşı karşıya bulunan ülkemiz, 19 yıllık AKP iktidarının bedelini ödüyor. 19 yıldır iktidarda kaldılar yağma ve rant siyaseti dışında bir şey üretmediler.

Yaşanan felaketlerin ağır bilançosu, AKP’nin yönetme ehliyetsizliğinin de kanıtı oluyor.