Biden'a ulusal güvenlik ekibinden 'Kabil'de yeni saldırılar olabilir' uyarısı

Beyaz Saray ulusal güvenlik ekibinin, ABD Başkanı Joe Biden Kabil'de yeni terör saldırıları olabileceği konusunda uyardığı aktarıldı.

Biden'a ulusal güvenlik ekibinden 'Kabil'de yeni saldırılar olabilir' uyarısı

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris’in bugün ulusal güvenlik ekibiyle Afganistan konusunu görüştüğünü belirterek “Ulusal Güvenlik ekibi Biden ve Harris’e Kabil’de başka terör saldırıları olabileceğini ancak Kabil Havalimanında maksimum güvenlik önlemlerini aldıklarını söyledi.” açıklamasında bulundu.

Psaki, tüm tehditlere rağmen Amerikan askerlerinin tahliye operasyonlarını sürdürdüğünü ifade ederek “Başkan Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a, ABD’nin askeri varlığı bittikten sonra da üçüncü ülke vatandaşları ve vize sahibi Afganların güvenliğinin sağlanması için uluslararası ortaklar ile diplomatik çabalara devam edilmesi talimatı verdi.” dedi.

Görüşmede IŞİD/Horasan hedefleri konusunda Biden ve Harris’e bilgi verildiğini aktaran Psaki, “Afganistan misyonunun gelecek birkaç günü, bugüne kadarki en tehlikeli günler olacak.” uyarısına yer verdi.