Boğaziçi öğrencilerinin eylemine polis müdahalesi: 30'dan fazla gözaltı

Öğrencilerin dün yaptığı boykot ve eylem çağrısının ardından Kaymakamlık, "salgın" bahanesiyle Kadıköy'de eylemlerin yasaklandığını açıklamıştı. Öğrenciler, polis tarafından yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı.

Boğaziçi öğrencilerinin eylemine polis müdahalesi: 30'dan fazla gözaltı

AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolar bugün Kadıköy’de devam etti. Boğaziçi Direnişi’ne katıldıkları için tutuklu yargılanan Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta’nın davasının duruşması öncesi, arkadaşları onlara destek olmak için Kadıköy Rıhtım’da bir araya gelmek istedi.

Öğrencilerin, ‘bundan sonrası hepimizde’ diyerek yaptıkları çağrının ardından Kadıköy Kaymakamlığı ilçedeki tüm toplantı ve gösteri yürüyüşlerini, salgın önlemlerini bahane göstererek yasakladı.

Eylem saati öncesi iskele meydanı ve Kadıköy ‘ün ara sokakları polis tarafından ablukaya alındı. Öğrenciler, polis tarafından yerlerde sürüklenerek ters kelepçelerle gözaltına alındı.

Boğaziçi Direnişi adlı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ”En az 35 arkadaşımız gözaltına alındı. Polis arkadaşlarımızı işkenceyle gözaltına almaya devam ediyor.  Tutuklu arkadaşlarımızın özgürlüğü için yaptığımız eylemde arkadaşlarımız işkenceyle, boğazlanarak gözaltına alındı! Çok sayıda polis tarafından gözaltına alınan arkadaşımız “Nefes alamıyorum” diye çığlıklar attı” ifadeleri kullanıldı.

 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin dün yaptıkları eylem çağrısının ardından Kadıköy Kaymakamlığı, koronavirüs salgınını gerekçe göstererek ilçedeki eylem ve etkinlikleri yasakladığını açıklamıştı.