Boğaziçi Üniversitesi'nde AKP'li Melih Bulu protestosu

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak, uzun zamandır AKP’nin teşkılat çalışmalarında siyasi faaliyet gösteren Melih Bulu’yu atamasına karşı üniversite öğrencileri harekete geçti.

Boğaziçi Üniversitesi'nde AKP'li Melih Bulu protestosu

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak, uzun zamandır AKP’nin teşkilat çalışmalarında siyasi faaliyet gösteren Melih Bulu’yu atamasına karşı üniversite öğrencileri de harekete geçti.

Üniversitede, öğrenciler okulun Güney Kampüsü’nde bir araya gelerek büyük bir protesto gerçekleştirdi.

“İntihalci rektör istemiyoruz”, “Üniversiteler bizimdir” , “Kayyum rektör istemiyoruz” sloganları atan öğrencilerin yaptığı basın açıklamasında tüm üniversitelerdeki kayyum rektörlerin istifası, tüm rektörlerin demokratik yöntemlere uygun olarak seçilmesi ve akademisyenlerin acilen yeni seçim düzenlemesi talepleri dile getirildi.

Öğrenciler alkışlar eşliğinde, “Melih Bulu rektörümüz değildir!” sloganı attılar:

Üniversitedeki AKP’li rektör eylemine katılan, gerici ‘sözde’ profesör Bedri Gencer’in odasına mühür vuran YTÜ öğrencileri de bir açıklama gerçekleştirdiler. Ardından Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri okulun Kuzey kapısına doğru yürüdüler ve orada forum için toplandılar.

AKP’li rektörü istemeyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Manifesto‘ya konuşarak, “Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerici, pedofili savunucusu sözde profesör Bedri Gencer’in odasına arkadaşlarımız mühür vurmuşlardı, bugün Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri aynı eylemi rektörlük kapısına mühür vurarak da gerçekleştirmiş oldu.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE POLİS SALDIRISI

Öğrencilerin Güney Kampüs’e girmek istemesinin ardından polis saldırısı gerçekleşti. Polis biber gazlı müdahalesi sırasında öğrencileri yerlerde sürükledi. Müdahalede bazı öğrencilerin de gözaltına alındığı belirtiliyor.