CHP Kocaeli İl Başkanı Yıldız: AKP'li Belediye'de KPSS ile memuriyetin arkasından dolanılıyor

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldız, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde AKP’li yöneticinin oğlunun önce memur yapıldığını, sonra ihale biriminde görevlendirildiğini açıkladı.

CHP Kocaeli İl Başkanı Yıldız: AKP'li Belediye'de KPSS ile memuriyetin arkasından dolanılıyor

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldız, AKP’nin yönetimde olduğu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde “KPSS ile memuriyetin arkasından dolanıldığını” açıklayarak, “Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSU) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Ali Sağlık, oğlu Oğuz Sağlık’ı AKP’li Kandıra Belediyesi’nde işe sokarak önce memuriyet hakkı kazandırdı ve ardından da İSU’da ihale ve satın alma biriminde memur olarak göreve başlattı” dedi. Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir ise özel kalem müdürlüğü döneminde Oğuz Sağlık’ın 13 bin 975 lira maaş aldığını belirtti.

AKP’nin yönetimde olduğu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Sayıştay’ın da raporlarında dikkat çektiği “özel kalem müdürlüğü yoluyla memuriyete geçişin bir örneğinin” yaşandığı iddia edildi.

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldız, Belediye’de “KPSS ile memuriyetin arkasından dolanıldığını” ifade ederek, “Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSU) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Ali Sağlık, oğlu Oğuz Sağlık’ı AKP’li Kandıra Belediyesi’nde işe sokarak önce memuriyet hakkı kazandırdı ve ardından da İSU’da ihale ve satın alma biriminde memur olarak göreve başlattı” dedi.

Yıldız, Oğuz Sağlık’ın memuriyet hakkı kazındıktan sonra İSU’da ihale ve satın alma biriminde göreve başladığını belirterek, “Görev süresi boyunca işe gitmedi” diye konuştu. Yıldız, geçmiş dönemde de benzer olaylar yaşandığını anımsatarak şunları söyledi:

“Ancak bundan hiç ders alınmamış ki aynı arsızlık düzenini sürdürüyorlar. Milyonlarca işsiz gencimiz varken sürdürülen bu tutum kabul edilemez. Bu olaylara karışan kim varsa geçmişten günümüze görevden alınmalıdır. İçişleri Bakanlığı’nı milyonlarca gencimizin hakkını gasp edenler hakkında gereğini yapması için göreve davet ediyorum.”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir de İSU Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, daha önce de eski İSU genel müdürü ve genel müdür yardımcısının çocuklarını aynı yöntemle memur yaptığını anlattı. Taşdemir, Oğuz Sağlık’ın nasıl memur yapıldığını da belgeleriyle aktararak, şunları kaydetti:

“Sayın Genel Müdür Ali Sağlık’ın oğlu İSU’da çalışırken (işçi statüsünde) 15 Ağustos 2020 tarihinde istifa ediyor. Daha önceden Kandıra Belediye Başkanlığı tarafından izinlerin alınması için yazılar yazılıyor. Sonra memurluk hakkını kazanmak için Kandıra Belediyesi’nde 1 Eylül 2020 tarihinde özel kalem müdürü olarak işe başlıyor. Burada 2 ay çalışmış olarak gösteriliyor. 31 Ekim 2020 tarihinde değerli arkadaşlar, aldığımız bilgiye göre işe de gitmediği söyleniyor. 13 bin 795 lira para alıyor. Burada belirtemeden geçemeyeceğim, Sayın Adnan Turan Bey böyle bir talihsizliğe nasıl ortak oluyor?… Kendisinden öğrenirsek çok iyi olur. Bu arkadaş yatay geçişle İSU’ya memur olarak geri dönüyor. Ülkemizde milyonlarca üniversiteli genç işsiz insanlar varken, sayın genel müdür bu durumu içine nasıl sindirebildi? Merak ediyorum.” (ANKA)