CHP'den AKP'li bürokratları rahatlatan açıklama

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik uyarılarına ilişkin "Bütün AK Parti'lileri, yetkili ve etkililerini, 19 yılda kamuda görev yapan üst ve orta düzeyde bürokratları sabıkalı ilan etmeyeceğiz. Suç ve cezaların şahsiliği prensibinden hareketle suç işleyenden kamu adına hesap soracağız" dedi.

CHP'den AKP'li bürokratları rahatlatan açıklama

‘HESAP SORACAĞIZ’ DEDİ: ANLATAMADIĞIMIZ O KADAR KİRLİ İŞLER VAR Kİ…

CHP Grup Başkanvekili Altay, mecliste düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin “bürokratlardan hesap sorulacağı” sözlerini değerlendirmesini istemesi üzerine Altay, iktidara gelmeleri halinde Yüce Divan mekanizmasının çalışacağı hususlar olacağını belirtti. Altay, iktidarlarında, yargıçların cübbesindeki düğmelerle savcıların elindeki kelepçeleri keseceklerini ifade ederek, “Sonra sistem, kendini zaten muhafaza altına alacaktır.” diye konuştu.

AKP iktidara geldiğinde Meclis’te soruşturma komisyonları kurulduğunu ve bazı bakanların Yüce Divan’a gönderildiğini anlatan Altay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“19 yılda bir sürü iş yaptın, kendi bakanlarını istifa ettirdin, siyasi hayatlarını bitirdin ama Meclis’te soruşturma komisyonu kurulmasını önledin. Şimdi Sezgin Baran Korkmaz ile bu tür ilişkisi olanlarla ilgili gözümüzü kapatalım mı? Millet istiyorsa bunu da yaparız. Ama millet, bize ‘Hesabı sorun’ diyecek, ‘Kör kuruşuma el uzatandan hesap sorun’ diyecek. Bütün AK Parti’lileri, yetkili ve etkililerini, 19 yılda kamuda görev yapan üst ve orta düzeyde bürokratları sabıkalı ilan etmeyeceğiz. Suç ve cezaların şahsiliği prensibinden hareketle suç işleyenden kamu adına hesap soracağız. Utandığımız için anlatamadığımız o kadar kirli işler var ki… Ama belge olmadan da konuşmayız.”

Engin Altay, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara yönelik açıklamasındaki tarihe ilişkin bir soruya karşılık, “Sayın Genel Başkan’ın kamunun çalışmaya başladığı tarih olan 18 Ekim’i işaret etmesinin altında özel bir şey aramaya gerek yoktur. Genel Başkan’ın uyarısından önce suç işleyen, çalanlarla meşgul olacağız. Özellikle bu uyarıdan sonra parti militanı gibi çalışan bürokratlarla ayrıca hesaplaşacağız. Bugüne kadar AK Parti militanı gibi çalıştırılmış, sindirilmiş bürokratlara, ‘Biz de uyarıyı geç yaptık’ deriz. Bu ayrı. Ama hırsızlık, yolsuzluk, usulsüzlük… Orada tarih yok.” değerlendirmesinde bulundu.