Dışişleri Bakanlığı'ndan, Gazze'deki ateşkese ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Gazze'de, Hamas ve İsrail arasında mutabık olunan ateşkese ilişkin, memnuniyet duyulduğunu ifade eden bir açıklama yayımladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Gazze'deki ateşkese ilişkin açıklama

Hamas ve İsrail arasında Gazze’de süre gelen çatışmaların ateşkes ile sonuçlanmasının ardından Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yayımladı.

Yapılan ateşkesten memnuniyet duyulduğu belirtilen açıklamada, “İsrail’in işlediği suçlardan ötürü uluslararası alanda hesap vermesinin ve Gazze’ye uyguladığı insanlık dışı ablukayı kaldırmasının temin edilmesi gereklidir” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “İsrail’in Filistinlilere yönelik eylemleri sonucunda patlak veren çatışmalarda ateşkes sağlanmasından memnuniyet duyuyor ve sürdürülebilir olmasını temenni ediyoruz. İsrail’in işlediği suçlardan ötürü uluslararası alanda hesap vermesinin ve Gazze’ye uyguladığı insanlık dışı ablukayı kaldırmasının temin edilmesi gereklidir” ifadeleri de yer aldı.

Gece saat 02.00’da başlayan ateşkese kadar, 11 gün boyunca yapılan saldırılarda 65’i çocuk 232 Filistinli hayatını kaybederken, Hamas roketlerinin de aynı süreçte en az 12 kişiyi öldürdüğü açıklandı.