DSP yönetiminde 'ittifak' istifaları

DSP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bilensoy ve Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Üşenmez, görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

DSP yönetiminde 'ittifak' istifaları

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bilensoy ve Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Üşenmez, yaptıkları ortak açıklama ile görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

Yapılan ortak açıklamada, “DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın ülke sorunlarının giderilmesi için yöntem üreteceğine, çeşitli medya kanallarında tamamen bireysel ve şahsi menfaate dayalı, Demokratik Sol Kültürle bağdaşmayan söylem ve açıklamalar da bulunması, Cumhur ittifakının izlediği yöntem ve görüşleri benimsemesi kabul edilemez bir durum yaratmıştır” ifadeleri kullanıldı.

“Yaşanan bu süreç de Genel Başkan Önder Aksakal ile aramızda oluşan derin anlayış farklılığımız mevcut görevlerimizi sürdürebilmemizi olanaksız kılmış, bu görevlerden istifa etmemiz için yeterli sebep oluşturmuştur” denilen açıklamada, “Demokratik Sol mücadelemiz, Parti Meclisi üyesi olarak, nefesimizin yettiği yere kadar devam edecektir. Siyaset ilke ve doğrultu tutarlılığı gerektirir.” ifadeleri kullanıldı.