DÜNYA SOLU | Alman Komünist Partisi: Anayasa Mahkemesi DKP’ye yapılan saldırıyı reddetti

Deutschen Kommunistischen Partei – DKP (Alman Komünist Partisi) Açıklaması: “Anayasa Mahkemesi DKP’ye yapılan saldırıyı reddetti” Demir Silahtar, Manifesto okurları için çevirdi.

DÜNYA SOLU | Alman Komünist Partisi: Anayasa Mahkemesi DKP’ye yapılan saldırıyı reddetti

Çev.: Demir Silahtar

Federal Anayasa Mahkemesi bugün (28 Temmuz) Alman Komünist Partisi’nin Federal Meclis (Bundestag) seçimlerine kabul edilmemesine ve siyasi parti statüsünden mahrum bırakılmasına yönelik şikayetini kabul etti.

DKP sözcüsü Patrik Köbele konu hakkında şunları ifade etti:

“Federal Anayasa Mahkemesi bugün, Alman Komünist Partisi’nin (DKP) varlığını bürokratik yollardan tehlikeye atmaya ve Federal Meclis seçimlerine girmesini yasaklamaya dönük girişimi reddetmiştir.

Gerekçeli karar Federal Seçim Komisyonu görevlisinin suratına akşedilmiş bir tokat anlamına gelmektedir ve ayrıca DKP’nin aktif bir siyasi parti olduğunu teyit etmekte, örneğin DKP’nin Sovyetler Birliği’ne yönelik saldırının 80. yıldönümünde yaptığı mitinge atıfta bulunmaktadır.

Bu karar, sadece bizim hukuki ve siyasi mücadelemizin değil, hepsinden önemlisi tanık olduğumuz büyük ulusal ve uluslararası dayanışmanın bir sonucudur. Özellikle uluslararası dayanışma, bu konudaki tüm beklentilerimizi aşmıştır. 50’den fazla komünist ve işçi partisi, Dünya Barış Konseyi, Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu ve birçok ilerici örgüt bizimle dayanışma gösterdi. Bu enternasyonalizmin büyük bir emsaliydi. Gerici güçlerin bu girişimi her yerde kamuoyuna teşhir edildi. Kardeş partilerden milletvekilleri DKP’yi desteklemek için AB Parlamentosu kürsüsünü kullandılar. Bu enternasyonalist topluluğun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Size can-ı gönülden teşekkür ederiz! Bu örnek, dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu ve neler başarabileceğini göstermektedir.

Bu dayanışma ve başarı, seçim kampanyasına tüm gücümüzle girmek, politik taleplerimiz ve DKP’nin güçlenmesi uğruna dövüşmek için bizim açımızdan -şimdi her zamankinden daha da fazla- yükümlülük anlamına gelmektedir.

DKP’nin bu utkusu aynı zamanda, demokratik hakların ortadan kaldırılmasına, devletin gerici biçimde yeniden yapılandırılmasına karşı verilen -ve hep birlikte sürdürmemiz gereken- mücadelede küçük bir aşama zaferidir.

Yaşasın proletarya enternasyonalizmi!”

Kaynak: http://www.solidnet.org/article/German-CP-Constitutional-Court-rejects-attack-on-DKP/