Erbaş'tan güldüren açıklama: Din istismarına karşı seferberlik başlattık

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, devletin kendilerine toplumu din konusunda aydınlatma görevi verdiğini belirtip "Din istismarına karşı seferberlik başlattık" dedi.

Erbaş'tan güldüren açıklama: Din istismarına karşı seferberlik başlattık

AKP’nin toplumsal yaşamı dinselleştirme politikasında baş rolü üstlenen ve laikliğe karşı faaliyetlerin merkezinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı “din istismarına karşı seferberlik” başlattığını duyurdu.

Teşkılatın başındaki isim Ali Erbaş, iktidarın yayın organlarından Haber 7‘de konuk olduğu programda “Devletin bize verdiği bir görev var. Toplumu doğru din konusunda aydınlatmak. Din istismarına karşı seferberlik başlattık. 81 ilde tüm ilçelerde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Erbaş, Yargıtay Başkanı Akarca’nın da cübbesiyle katıldığı, Yargıtay Yeni Hizmet Binası ve 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreni’nde dua okumasıyla ilgili gelen tepkilere de Dua müminin en büyük gücüdür. Biz Müslümanız. Müslüman olarak dua yapmak kadar güzel bir şey var mı? Bunu eleştirmeyi ben izah edemiyorum. Politikaya bulaştırmamak lazım. Siyasi görüşü ne olursa olsun, Müslümansa… Hatta Müslüman olmayan da dua yapıyor. Allah’tan iyiliği, güzelliği istemek nerede olursa olsun çok güzel bir şey değil mi?” diye yanıt verdi.

Diyanet İşleri Başkanı,  birçok bakanlığın toplamını geçen Diyanet bütçesi ise yetersiz buldu. “Bizim bütçemiz devlet kurumu olduğumuz için ve çalışanlar da devlet memuru olduğu için yüzde 96’sı maaşlara gidiyor” diyen Erbaş, “Geriye kalıyor yüzde 4. O yüzde 4’le biz planladığımız hizmetlerin yarısını bile yapamıyoruz. Bizim personel sayımız fazla. Buna rağmen bizim şu an 15 bin imam ve müezzine ihtiyacımız var. 9 bin de Kur’an kursu öğretmenine ihtiyacımız var. İllerden, ilçelerden, köylerden sürekli arıyorlar bizim köyümüzde, mahallemizde imam yok diye. Çünkü istediğimiz kadar ilan açamıyoruz. Bu sözler bizi üzüyor” ifadelerini kullandı.