Erdoğan'dan 'kadına şiddet' açıklaması: Zaman zaman rastladığımız olumsuzluklar...

Erdoğan, "Bizim kültürümüzde kadın kocasının ya da babasının malı değildir. Samsun'da olduğu gibi zaman zaman rastladığımız olumsuzluklar kadim değerlerimizden uzaklaştığımızı gösteriyor." dedi.

Erdoğan'dan 'kadına şiddet' açıklaması: Zaman zaman rastladığımız olumsuzluklar...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Ankara’da gerçekleştirdiği partisinin Kadın Kolları Kongresi’nde açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Partimize emek vermiş olup da bugün artık önümüzde olmayan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Siyasete kadın nezaketini, üretkenliğini katan, Türkiye’nin büyümesi yolunda verdiğimiz mücadeleyi omuzlayan tüm kadınlara teşekkür ediyorum. Maşallah coşkunuza teşekkür ediyorum. İnşallah bu coşku 2023’ün müjdesidir. Her zaman söylüyorum kale içeriden fetih edilir. Bu kaleyi içeriden fetedecek olanları şuanda karşımda görüyorum. AK Parti’nin başarısı için fedakârca çalışan hanım kardeşlerimize şükran duygumuzu anlatabilecek kelime bulamıyorum.

Sokak sokak, ev ev gezerek davamızı anlatan, yeri geldiğinde seçim sandığına sahip çıkan, yeri geldiğinde darbecilerin karşısına dikilen kadınlarımızın hakkını asla ödeyemeyiz.

Bugün Türkiye’de siyasetten ekonomiye her alanda kadının adı ve imzası varsa AK Parti’nin gayretleri sayesindedir. Hamdolsun bugüne kadar kazandığımız tüm başarıları ve zaferleri inşa ettiğimiz bütün eserleri ve hizmetleri kadınlarımızla birlikte gerçekleştirdik.

İkna odalarından geri çevrilenler var. Ve geri çevrilenler daha sonra ana muhalefet partisinin de üst düzey yöneticisi olmadı mı? Hayır dediler inkar ettiler. Dürüst değiller. Onun için de millet bunlara hiçbir zaman iktidar vermedi. Yıllarca kamuoyu önünde kadının sadece adını kullanan ancak geri planda hep ezen, horlayan, istismar eden, hatta tacizde bulunan anlayışı işte bu mücadele ile gerilettik. Meclis’te sadece AK parti grubunda 54 milletvekilimiz varsa işte bu mücadele sayesindedir.

Kadın kollarımızı kurarken hedefimiz ülkemizdeki tüm kadınlarımıza ulaşmak, onların vasıtasıyla tüm hanelere girmekti. Bizim inancımıza göre kadın ve erkek aynı özden yaratılmıştır. Siyasette de kadını dışlayan sadece insanlığın yarısını değil, aynı zamanda fıtrata da sırtını dönmüş olur. Şimdi Neşet Ertaş’ın şu sözünü nasıl anmayayım; Kadın insandır, biz erkekler ise insanoğlu.”

“MECLİSTE YENİ BİR KOMİSYON OLUŞTURUYORUZ”

“Kadın hakları konusunda en ileri sayılan ülkelerdeki cinayetler ülkemizden katbekat fazla. Ülkemizde tek bir kadının dahi alçakla katledilmesine caddelerin ortasında dövülmesine, son Samsun’da yaşanan hadise asla onlara haklılık payı çıkarmaz. Meclis’te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Biz bunları ne ana muhalefete ne de diğerlerine bırakamayız. Elimizden geleni yapacağız. Dün akşam Adalet bakanım ile tekrar konuştum, bu işi sonuna kadar kovalayacaklarını söyledi. Ardından malum kişi tutuklandı.”

“ZAMAN ZAMAN RASTLADIĞIMIZ OLUMSUZLUKLAR”

“Bizim kültürümüzde kadın kocasının ya da babasının malı değildir. Samsun’da olduğu gibi zaman zaman rastladığımız olumsuzluklar kadim değerlerimizden uzaklaştığımızı gösteriyor. Bu zihniyeti bünyemizden söküp atmamız gerekiyor.

Kadını anne olmaktan, kardeş olmaktan, eş olmaktan velhasıl insan olmaktan çıkartıp köksüz ve ruhsuz bir birey sıfatıyla karşımıza dikmeye kalkanların oyununa AK Parti olarak gelmeyeceğiz. Şimdi Meclis’te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Kadınların şiddete maruz bırakılmasına müsaade edemeyiz.”

“KADIN EN BAŞTA ANNEDİR”

“Sevginin ve merhametin olmadığı yerde bencilliğe, hoyratça davranmaya meyilli nesiller yetişir. Biz sağlıklı fertlerden oluşan, kul olarak görevlerinin bilincinde kişilikli, doğrunun ve yanlışın farkında nesiller yetiştirmek istiyoruz. Devlet bu konuda üzerine düşenleri mutlaka yerine getirecektir. Asıl görev bizlere, kadınlara düşüyor. Kadın en başta annedir, çocuğun ilk vatandır.

Kız çocuklarını bir an önce baba evlerini, ailelerini terk etmeye çağıranlar olduğunu biliyoruz. Sokaklara dökülün diyorlar, bu ne anlayıştır! Böyle ahlaksızlık olur mu? Çocukları ailelerine kışkırtan bu zihniyet, aileyle birlikte yaşadığı ülkeye ve millete toptan düşmanlığı ifade eden bir ruh hastalığının işaretidir. Türkiye kadına şiddet sorununu çözer, ülkemiz için asıl tehdit bu hastalıklı zihniyettir.”

KILIÇDAROĞLU’NA AŞI TEPKİSİ

“Ey ana muhalefet partisinin başındaki adamcağız. Sen ne zamandan beri şu anda devletin aşıları parayla sattığını söylüyorsun? Bu ne utanmazlıktır ya. Dünya şuanda aşı arıyor aşı. Bulamıyor. Biz aldığımız aşıları süratle belli kategorilerle sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz.

Biz demokrasi diyoruz, bunlar tek parti özlemi diyor. Türkiye böyle bir muhalefet anlayışını hak etmiyor. 2023 yerli ve milli anlayışla iktidara gelebileceğini idrak etmiş bir muhalefetin doğuşunun da müjdecisi olacaktır. 2023’ün inşallah en önemli üç ayağından birisi ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları. AK Parti Türkiye’nin sadece dününün ve bugünün değil, yarınının partisidir. Milletimize geleceği konusunda proje sunabilen tek parti AK Parti’dir. Ana muhalefetin hiç yatırımlarını duyuyor musunuz, yerel yönetimlerinden bir şey duyuyor musunuz? Çöp, çukur, çamur var. Bunların derdi halkıyla, şehriyle, emanetle değil.

15 Temmuz gecesi meydanlarda kurduğumuz, halkoylamasıyla hayata geçirdiğimiz Cumhur İttifakı olarak ülkemizi büyütmeye, güçlendirmeye devam edeceğiz. 2023 seçimleri Türkiye için tam bir kader seçimine dönüşmüştür. Cumhur İttifakı olarak el ele vereceğiz ve 81 vilayetimizde Cumhur İttifakı olarak ülkemizin bütününde bir taçlandırma harekatını sürdüreceğiz. Her günümüzü seçim arifesi kabul ederek kesintisiz çalışacağız.”