HÜDA-PAR'dan 'HDP' açıklaması: Onlarla asla konuşamazsınız, izin vermeyeceğiz

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, CHP'nin "HDP meşrudur" çıkışı üzerine "Allah'ın izniyle biz buna izin vermeyeceğiz ve vermemeye kararlıyız" dedi.

HÜDA-PAR'dan 'HDP' açıklaması: Onlarla asla konuşamazsınız, izin vermeyeceğiz
Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Kürt sorununu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz” diyen CHP yönetimini isim vermeden hedef aldı.
“6-8 Ekim Şehidlerini Anma Programı” adı altında Elazığ Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Yapıcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi son günlerde birilerinin yine o dönemde çiğnenen sakızları tekrar çiğnemeye başlaması, 6-8 Ekim olaylarından herkesin ders çıkarmadığını bize gösteriyor. Birileri yine aynı cümleleri tekrar etmeye başladı. Çözümde muhatap falanlardır. Çözüm yeri de Meclis’tir diye. Çözüm yerinin Meclis olması konusunu konuşup tartışabiliriz. Fakat siz 2015 yılına kadar özellikle 2012-2015 yılları arasında yapılan şeylerden hiç mi ders almadınız? Demek ki alınmamış. Alınmamış ki aynı şey tekrar söyleniyor. Bu pası olanlarda hemen cevabı yetiştirdiler. Dediler ki, ‘bu işin asıl muhatabı İmralı’dır.’ Burada yeri gelmişken bir kez daha söylüyoruz. Eğer sizin çözümden kastınız ellerinde silah olanların silahlarını bırakması ise gidin ellerinde silah olanlarla konuşun ne konuşuyorsanız konuşun. Onların ne şartlarda silah bırakacaklarını onlarla konuşacaksınız. Yani onların temsilcileri ile ya da onların uzantılarıyla. Ama siz bunun dışında bir şeyin meşru hak olup olmadığı ya da bir talebin meşru olup olmadığı ya da halk adına istenen bir şeyi onlarla asla konuşamazsınız. Konuşursanız yine 6-8 Ekimlere zemin hazırlarsınız. Fakat Allah’ın izniyle biz buna izin vermeyeceğiz ve vermemeye kararlıyız.”