İddia: Kılıçdaroğlu kendine AKP’li başdanışman atadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iddiaya göre geçmişte AKP’li milletvekili aday adayı olmuş Recep Beşenk'i başdanışman yaptı.

İddia: Kılıçdaroğlu kendine AKP’li başdanışman atadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2015 yılında AKP’den milletvekili aday adayı olmuş bir ismi kendisi için başdanışman yaptığı iddia ediliyor.

Veryansın TV’den Erdem Atay’ın haberine göre, daha Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda (BDDK) görev yaptığı öğrenilen Recep Beşenk, yaklaşık bir ay önce Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı oldu.

Kılıçdaroğlu’nun bu görevlendirmesinden birçok CHP’linin rahatsızlık duyduğu konuşulurken, BDDK’da çalışan bazı bürokratların da CHP’lilere Beşenk ile ilgili, “Görev yaptığı zamanlarda AK Parti ve cemaatçi (Fetullah Gülen) olmayanlara yapmadığı kalmamış biridir” dediği belirtiliyor.

2015 yılında AKP Mersin Milletvekili Aday Adayı olan Recep Beşenk, o dönem adaylığıyla ilgili yapılan bazı haber ve videolarda şu ifadeleri kullanmış:

“AK Parti’yi hazmedemiyorlar. Türkiye’nin geleceğinin AK Parti’de olduğuna inanıyorum. Türkiye’nin başarısı tartışılmaz tek partisi AK Parti. Bu partiden Mersin’e hizmet etmek büyük onur.”

Habere göre Mersin Toroslar ve Mezitli AKP ilçe başkanlıklarında yapılan aday tanıtım toplantılarında da konuşan Beşenk, kendisini şöyle tanıtıyor:

“1962 yılında Diyarbakır’da doğdum. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini birincilikle kazandım. Yüksek dereceyle mezun oldum. Kriz öngörülerim nedeniyle 1995 yılında Ziraat Bankası Genel Müdür Başdanışmanlığı yaptım. 1997 yılında Başbakan başdanışmanı oldum. Cumhurbaşkanımızın teveccühleriyle 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra Meclis Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu raportörü ve başdanışmanı olarak atandım. Daha sonra BDDK Başkan Başdanışmanı oldum.”

Recep Beşenk’in 2015 seçimleri öncesi AKP Erdemli İlçe Başkanlığı binasında konuşma yaptığı ana ait bir fotoğraf.