İzmir'i hortum vurdu: Vincin devrilmesiyle 16 inşaat işçisi yaralandı

İzmir'in Çeşme ilçesindeki Alaçatı liman bölgesinde etkili olan hortum nedeniyle 16 kişi yaralandı.

İzmir'i hortum vurdu: Vincin devrilmesiyle 16 inşaat işçisi yaralandı

İzmir’in Çeşme ilçesinde Alaçatı Mahallesi’nde yaşanan hortum ve aşırı rüzgar nedeniyle bir vinç inşaat alanındaki işçi barakalarının üzerine devrildi, 16 kişi yaralandı. Ayağı kırılan bir kişi İzmir’e sevk edildi. 15 işçinin de vücutlarının farklı yerlerinde sıyrıklar oluştuğu öğrenildi.

Daha önce İzmir’de görülmemiş bir vaka yaşandığını ifade eden İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bu oldukça kuvvetli bir hortum. Şimdi sahili gezdik. Özellikle Alaçatı Port bölgemizde araçları 8-10 metre havaya kaldırıp binaların üzerinden aşıp diğerlerinin üzerine atmış ve oldukça fazla araçta tahribat olduğu anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

Yamaç Evleri bölgesindeki bazı konutlarda hasar oluştuğunu da aktaran Köşger, Urla ilçesindeki 700 seranın da doludan zarar gördüğünü açıkladı.

BAKAN PAKDEMİRLİ İNEMEDİ

Hortum olayı nedeniyle İzmir’e gelmek için Ankara’dan havalanan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi taşıyan uçak da hava muhalefeti nedeniyle Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yapamadı. Uçak Ankara’ya geri döndü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, “Çeşme Alaçatı Port civarında oluşan hortumun maddi zararı büyük. AKS ekiplerimiz başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi tüm kurumsal gücüyle vatandaşlarımızın yanında” ifadesini kullandı.