Katledilen çevreci Büyüknohutçu çifti anısına hatıra ormanı

Antalya’nın Finike ilçesinde yaşadığı dağ evinde katledilen Ali Ulvi- Aysin Büyüknohutçu çifti için hatıra ormanı kampanyası başlatıldı.

Katledilen çevreci Büyüknohutçu çifti anısına hatıra ormanı

Antalya Finike’de faaliyet gösteren mermer ocaklarına karşı yürüttüğükleri çevreci mücadeleyle tanınan Ali Ulvi Büyüknohutçu-Aysin Büyüknohutçu çifti, 2017’de Finike İlçesi’ndeki bir dağ evinde öldürülmüş olarak bulunmuştu.

9 Mayıs 2017’de Kızılcık yaylasındaki evde işlenen çifte cinayetle ilgili önce Ali Yamuç bir hafta sonrasında da eşi Fatma Yamuç tutuklanmıştı. Ali Yamuç’un aynı yıl eylül ayında cezaevinde intihar ettiği açıklanırken eşi yargılandığı davada beraat etmişti.

Çiftin kızı Emine Büyüknohutçu, yakınları ve çevre örgütleri, cinayetin arkasında bir azmettirici olduğu iddiasıyla verdiği hukuki mücadeleye devam ediyor.

Emine Büyüknohutçu TEMA Vakfı aracılığıyla Gaziantep’in Kızılin bölgesindeki kurak bir alanda ağaçlandırma kampanyası başlatıldığını duyurdu. Ali Ulvi- Aysin Büyüknohutçu’nun adını taşıyacak orman için Büyüknohutçu “Bir ay boyunca bağış toplama kampanyası devam edecek ve 20 bin liraya ulaşıldığında ağaçlandırma başlatılacak” dedi.