Kaza yapan Getir kuryesi hastanelerle dolu bölgede yerde kaldı!

Kadıköy'de sipariş yetiştirmek isterken kaza yaparak yaralanan Getir kuryesine, çevrede birçok hastane olmasına rağmen uzun süre tıbbi müdahale yapılamadı.

Kaza yapan Getir kuryesi hastanelerle dolu bölgede yerde kaldı!

Salgınla birlikte hizmet sektörünün durması ve işyerlerinin kapanmasıyla en önde gelen istihdam alanlarından biri haline gelen moto kuryelik işçiliği, sefalet ücreti altında genç emekçilerin canı pahasına yapılıyor.

Bir okurumuzun bugün Kadıköy İbrahimağa Mahallesi’nde tanık olup Manifesto‘ya aktardığı olay da bu gerçeğin yeni bir göstergesi niteliğinde. Okurumuz olayı şöyle anlattı:

“Getir’in motokuryesi, Nautilus AVM’ye yakın noktada otoyol üzerinde ilerlerken otomobille çarpışıp yaralandı. Çarpışmayla birlikte kurye yere kapaklandı, olduğu yerde kaldı. Olayı görünce hemen telefonlara sarılıp ambulans çağırdık. Bekledik bekledik gelen yok. Civarda Haydarpaşa Numune, Siyami Ersek ve GATA bir sürü hastane var sözde. Çevreden görenler bildikleri kadarıyla yardımcı olmaya çalıştılar ama arkadaşa hiçbir sağlıklı müdahale yapılamadı. Bu sırada arkadaş yerde yatarken şirketi aradı, kaza yaptığını, siparişleri teslim edemediğini söyledi. Kaza yerine önce polis sonra ambulans geldi. Yarım saat filan sürdü. Adam ağır yaralı olsa ölebilirdi. Bu kadar hastane var ama boşaymış”

Okurumuzun aktardığına göre yaralı kurye gelen ambulansla birlikte sedyeye yatırılarak hastaneye kaldırılırken polis de görgü tanıklarının bilgisine başvurup şöförün de ifadesini aldı.