Reklam
Kategoriler: Köşe Yazıları

Senelerdir muhalefetin yapamadığını Sedat Peker nasıl yaptı?

Reklam

Hikmet Koyuncuoğlu
Avukat, Doktor

Bu halk sistematik olarak “Sedat Pekerleştirilme” sürecinden geçmiyor mu senelerdir?

Halk mafya oldu eline silah aldı demiyorum elbette ama Sedat Peker, Alaattin Çakıcı gibi figürler olağan hayatın son derece normal aktörleri değiller midir? Hatta bırakın normalleştirilmeyi, kıskanılan gıpta edilen rol modeller olarak konmadılar mı halkın karşısına, çoğu televizyon dizisinde, filminde?

İçinizden biri gibi gördüğünüzün sözleri mi sizi daha çok etkiler yoksa ne kadar haklı olabileceğini bilseniz de sizden çok farklı olduğunu düşündüğünüz birinin mi?

Kılıçdaroğlu gibi “kazandığı maç yok” tadındaki modele karşı, bir winner, istediğini her an oldurtma kudretine sahip mafya lideri. Ne yapsın yani halk?

Velhasıl, ilkeler çerçevesinde yapılacak bir muhalefet açısından adeta antrenman sahasına döndürülecek kadar elverişli malzeme üreten ülke coğrafyasında; demokrasi, sosyal devlet, laiklik ilkesi ve yitip gitmiş toplumsal etik anlayışa yönelik elle tutulur bir söylem görme umudumuz zaten kalmadı da mal bulmuş mağribi gibi Sedat Peker’in arkasına dizilen muhalefet ise hakikaten işin farklı boyutu oldu artık.

Yahu biz bunun dediğinin bin beterini belgelerle anlatıyoruz, kimse dönüp bakmıyor, velhasıl adamın kaldığı oteldeki bambu ağaçlarının kaç senesinde kesildiğine kadar analiz ediliyor Sedat Peker videoları diyen yok. Zamanında ayakkabı kutularına, paraları sıfırlayalıma takıldıkları gibi şimdi de takılıverdiler Sedat Peker videoları peşine.

Muhalefet görevini ifa ettiğini iddia edenlerin, söz gelimi iktidarın alkollü içkilere yönelik politikasına ve sahte içkiden vefat edenlere ilişkin geniş katılımlı çalıştayını duyanınız oldu mu? Veya pandemi sürecinde intihar eden esnaf veya müzisyenlere yönelik dolu dolu söylem ve gündem oluşturma çabalarına rastladınız mı?

Halkın Sedat Peker’leşmesini engelleyemeyenler, bu feci sonucun suni ve geçici kazanımlarının peşine düşmüşler ve bunlar da bu ülkenin demokrasi ve laiklik gibi ilkelerini geri getireceğini iddia edenler!

Pandemi kullanılarak toplumda kalan seküler yaşam tarzının dönüştürülme projesine verilecek cevabı Sedat Peker videoları olanlardan bu ülkenin geleceği adına ne beklenebilir? Salya kaplamış denize düşen rakibinin boğulmasını izleyip, aynı denizde bir süre sonra kendisinin de yüzeceğini unutmak nasıl bir siyasi pozisyon almakla açıklanabilir bilemiyorum gerçekten.

Bugün Sedat Peker, yarın diğeri. Toplumun getirildiği duruma odaklanın siz esas. Toplumun bu halinden fayda sağlamayı siz de düşünmüyorsanız tabi!

Bu haber en son değiştirildi 18 Ağustos 2022 16:47 16:47

Reklam

Önceki Haberler

Gerçeğe şüpheyle bak!

"Evrimle birlikte kabilelerimizdeki diğer insanların bizimle ilgili ne düşündüğünü önemsemeye başladık. Ama 10.000 kişinin ne…

7 Eylül 2024 13:10

TKH: Orta Vadeli Program, adı konulmamış IMF rejimidir

TKH'den OVP hakkında yapılan açıklamada "Türkiye'nin uzun yıllardır yaşadığı krizlerin arkasında yatan gerçek de tam…

6 Eylül 2024 17:55

Erdoğan oyun platformlarını hedef aldı: Sapkın akımlar özendiriliyor, ırkçılık tuzağının merkezi sanal alem

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarda oldukları dönemde eğitimde hayranlık…

6 Eylül 2024 16:56

İzmir’de 2 kişinin öldüğü elektrik faciası: Savcı, yeni bilirkişi talebinde bulundu

İzmir’in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da, yağmur sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle aralarında İZSU…

6 Eylül 2024 16:50

İyi Parti’de bir istifa daha: Milletvekili sayısı 31’e düştü

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinden istifa etti. Ataş'ın istifasının ardından İyi Parti'nin vekil…

6 Eylül 2024 14:55

Oğuz Murat Aci’nin ölümü: Cihantimur ailesinin özel olarak aldığı bilirkişi raporuna tepki

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne ilişkin açıklama yapan Aci ailesinin avukatı Burak Erden, ABD'de devam eden…

6 Eylül 2024 14:51
Reklam