Senelerdir muhalefetin yapamadığını Sedat Peker nasıl yaptı?

Bugün Sedat Peker, yarın diğeri. Toplumun getirildiği duruma odaklanın siz esas. Toplumun bu halinden fayda sağlamayı siz de düşünmüyorsanız tabi!

Hikmet Koyuncuoğlu
Avukat, Doktor

Bu halk sistematik olarak “Sedat Pekerleştirilme” sürecinden geçmiyor mu senelerdir?

Halk mafya oldu eline silah aldı demiyorum elbette ama Sedat Peker, Alaattin Çakıcı gibi figürler olağan hayatın son derece normal aktörleri değiller midir? Hatta bırakın normalleştirilmeyi, kıskanılan gıpta edilen rol modeller olarak konmadılar mı halkın karşısına, çoğu televizyon dizisinde, filminde?

İçinizden biri gibi gördüğünüzün sözleri mi sizi daha çok etkiler yoksa ne kadar haklı olabileceğini bilseniz de sizden çok farklı olduğunu düşündüğünüz birinin mi?

Kılıçdaroğlu gibi “kazandığı maç yok” tadındaki modele karşı, bir winner, istediğini her an oldurtma kudretine sahip mafya lideri. Ne yapsın yani halk?

Velhasıl, ilkeler çerçevesinde yapılacak bir muhalefet açısından adeta antrenman sahasına döndürülecek kadar elverişli malzeme üreten ülke coğrafyasında; demokrasi, sosyal devlet, laiklik ilkesi ve yitip gitmiş toplumsal etik anlayışa yönelik elle tutulur bir söylem görme umudumuz zaten kalmadı da mal bulmuş mağribi gibi Sedat Peker’in arkasına dizilen muhalefet ise hakikaten işin farklı boyutu oldu artık.

Yahu biz bunun dediğinin bin beterini belgelerle anlatıyoruz, kimse dönüp bakmıyor, velhasıl adamın kaldığı oteldeki bambu ağaçlarının kaç senesinde kesildiğine kadar analiz ediliyor Sedat Peker videoları diyen yok. Zamanında ayakkabı kutularına, paraları sıfırlayalıma takıldıkları gibi şimdi de takılıverdiler Sedat Peker videoları peşine.

Muhalefet görevini ifa ettiğini iddia edenlerin, söz gelimi iktidarın alkollü içkilere yönelik politikasına ve sahte içkiden vefat edenlere ilişkin geniş katılımlı çalıştayını duyanınız oldu mu? Veya pandemi sürecinde intihar eden esnaf veya müzisyenlere yönelik dolu dolu söylem ve gündem oluşturma çabalarına rastladınız mı?

Halkın Sedat Peker’leşmesini engelleyemeyenler, bu feci sonucun suni ve geçici kazanımlarının peşine düşmüşler ve bunlar da bu ülkenin demokrasi ve laiklik gibi ilkelerini geri getireceğini iddia edenler!

Pandemi kullanılarak toplumda kalan seküler yaşam tarzının dönüştürülme projesine verilecek cevabı Sedat Peker videoları olanlardan bu ülkenin geleceği adına ne beklenebilir? Salya kaplamış denize düşen rakibinin boğulmasını izleyip, aynı denizde bir süre sonra kendisinin de yüzeceğini unutmak nasıl bir siyasi pozisyon almakla açıklanabilir bilemiyorum gerçekten.

Bugün Sedat Peker, yarın diğeri. Toplumun getirildiği duruma odaklanın siz esas. Toplumun bu halinden fayda sağlamayı siz de düşünmüyorsanız tabi!