Küba'lılar devrim için sokağa çıktı fakat gören yok: Medyada Küba manipülasyonu

Küba'da ABD destekli eylemler sonrasında medyada manipülatif haberler yayınlanmaya başladı.

Küba'lılar devrim için sokağa çıktı fakat gören yok: Medyada Küba manipülasyonu

Küba’da başlayan ABD destekli eylemler sonrası medyada manipülatif haber çıkmaya başladı. Yıllardır ABD’nin tüm darbe girişimlerine boyun eğmeyen Küba halkına karşı gerçekleştirilen bu eylemlere haber ajanslarının ilgisi büyük oldu.

T24’te yer alan haber görselde ABD destekli protestoların kitlesini büyütebilmek adına içerisinde 26 Temmuz hareketi bayrağının yer alması dikkat çekti. Aynı haberde Küba devrim taraftarlarının Küba Komünist Partisi’nin çağrısıyla kitlesel olarak sokağa çıkması ise görmezden gelinmiş.  Küba devrimi taraftarı bir eylemin devrim karşıtı bir eylem olarak lanse edilmesi ayrıca Küba halkının devrim taraftarı eylemlerinden hiç bahsedilmemesi “bağımsız internet gazetesi” sloganıyla pek uyumlu bir haber içeriği değil.


*T24’te protestoculara ait olmamasına rağmen servis edilen fotoğraf

İnternet Haber’in Euronews’ten alarak servis ettiği haberde ise yalnızca Diaz-Canel’in devrime sahip çıkma çağrısına yer verirken. Küba halkının destek eylemini görmezden geldi. ABD destekli eylemlerde Küba’da anti demokratik uygulamalar varmışçasına manipülatif ifadeler yer aldı.

“Küba liderinin bu konuşmasının ardından başkentte Komünist Parti yanlısı 300 kadar kişinin hükümete destek vermek üzere protesto alanına geldiği bildirildi. Fidel Castro ve Küba Devrimi lehine slogan atan eylemcilerin, aralarında Associated Press haber ajansı gazetecilerinin de bulunduğu bir grubu darp ettiği aktarıldı.”

Yapılan haberlerin çoğunda ABD’nin Küba’ya uyguladığı abluka ise görmezden gelindi.