Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Lavrov’dan ABD ve ortaklarına: Ortadoğu’da ‘züccaciye dükkanına girmiş fil’ gibiler

Reklam

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan al-Saud’la Moskova’da yaptıkları görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, ABD ile müttefiklerinin Ortadoğu’da izledikleri politikayı eleştirdi.

Egemen devletlerin içişlerine müdahalenin, onlara birtakım ideolojik gündemlerin ve reçetelerin dayatılmasının Rusya tarafından kabul edilemez bulunduğunu kaydeden Lavrov, “Hiç kimse bunlarla uğraşmamalı. Ancak maalesef ABD ve müttefiklerinin Ortadoğu’da ‘züccaciye dükkanına girmiş fil’ gibi davrandıklarını görüyoruz” diye konuştu. Irak, Libya’da yaşanan süreçleri ve Suriye’yi yıkma girişimlerini örnek olarak sunan Lavrov, “Maalesef bunlar, bölgedeki ülkeler ve halklar için son derece ağır sonuçlara yol açıyor” ifadelerini kullandı.

HUSİLER’İ TERÖRİST İLAN ETMEK OLUMSUZ ETKİ YARATIR DEDİ, SAHADA YENİLGİLER ALAN SUUDİLERİN BAKANI DİYALOG İSTEDİKLERİNİ İFADE ETTİ

Lavrov ayrıca, ABD’nin Husileri ‘terörist’ ilan etme planının Yemen’deki sorunun çözümü üzerinde olumsuz etkiye sahip olabileceğini belirterek, “Birleşmiş Milletler temsilcileri dahil birçok kişi, olumsuz etki oluşabileceği yönünde endişelerini dile getiriyor” dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Feysal Bin Farhan el-Saud da Yemen’de politik çözümün ilerletilmesine destek verdiklerini belirterek şu şekilde konuştu:

“ABD’nin aldığı kararın bu politik süreç üzerinde, çözüm sürecini sürekli ve aktif olarak bozan Husilerin Yemen topraklarındaki eylemlerin sahip olduğu kadar olumsuz etkiye sahip olmayacağını düşünüyoruz. Eğer ‘Ensarallah’ tarafından diyaloga katılım yönünde ciddi bir niyet dile getirilirse Yemen’de çözüm umudunu görebiliriz ve bu, onlar tarafından çok daha büyük katkı olur”.

Suudi bakan, “Bu kararın öncelikle bazı ayrı olaylar yüzünden değil, failleri Husiler olan bir dizi olay, özellikle Suudi Arabistan topraklarındaki sivil hedeflere yönelik saldırılar, Yemen topraklarında sivillere karşı Husiler tarafından işlenen saldırılar ve onları diğer eylemleri yüzünden alındığını düşünüyoruz. Tüm bunlar ABD’yi böyle bir karar almaya zorladı” ifadelerini kullandı.

Reklam

Önceki Haberler

Arap Birliği: İsrail saldırıları son derece tehlikeli bölgesel sonuçlar doğurdu

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, BAE'de düzenlenen AIM Yatırım Zirvesi 2024'ün 13. oturumundan…

7 Mayıs 2024 15:01

İstanbul Tabip Odası’ndan Bakan Koca’ya çağrı: Sağlıkta şiddet vakaları artabilir

İstanbul Tabip Odası'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 10 dakika içinde 3-4 hastaya randevu verildiğini…

7 Mayıs 2024 14:57

CHP’li Bozbey tepki çeken atama kararından vazgeçti

Yeğenini belediyenin iştirakı olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atayan Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin CHP’li…

7 Mayıs 2024 14:25

Hamas’ın kabul ettiği önerilerle ilgili detaylar ortaya çıktı

Hamas'ın kabul ettiğini duyurduğu Mısır ve Katar arabuluculuğunda yürütülen Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası…

7 Mayıs 2024 12:53

Yargıtay krizi büyüyor: 32. turda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 32.…

7 Mayıs 2024 12:49

Bir sigara grubuna daha zam

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, JTİ grubu sigaralara…

7 Mayıs 2024 12:34
Reklam