Menemen Belediyesi işçilerine Sınıf Tavrı'ndan ziyaret

"AKP'nin ali cengiz oyunlarıyla belediye koltuğunu alan Aydın Pehlivan ve AKP faturayı işçilere kesmektedir." diyen Sınıf Tavrı, yaşanan hukuksuzluğun karşısında olduğunu belirterek, direnen işçilerin sonuna kadar yanında olduklarını vurguladı.

Menemen Belediyesi işçilerine Sınıf Tavrı'ndan ziyaret

HABER MERKEZİ

İzmir Menemen Belediyesi’nde, Eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yargılanmasından sonra belediye meclis kararıyla yeniden seçime gitti. Belediye meclisinde yapılan oylamada eşitlik bozulmayınca belediye başkanı kura yoluyla seçildi. AKP kuranın şeffaf torbada yapılmasına itiraz edince kura tekrarlandı ve başkanlık makamına AKP’li Aydın Pehlivan geçti.

Belediyeye ait şirket olan Meta-Su’nun ve Menaş’ın devrini kendilerine geçirilmesini isteyen AKP’li Pehlivan’a CHP ekibi karşı çıkınca 700 işçi iş başı yapamadı.

Bunun üzerine Şirket Yöneticisi CHP’li Deniz Karakurt da “Yetkiyi devretmedik çünkü devam eden bir hukuk süreci var” dedi.

Maaşları ödenmediği için direnişe geçen işçilere Sınıf Tavrı destek ziyaretinde bulundu. Yaşanan hukuksuzluğun karşısında olduğunu belirten Sınıf Tavrı, direnen işçilerin sonuna kadar yanında olduklarını vurguladı.

Destek ziyareti sırasında Sınıf Tavrı’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

“Öncelikle direnen Menemen Belediyesi işçilerini Sınıf Tavrı olarak selamlıyor ve desteğimizi iletiyoruz. AKP’nin ali cengiz oyunlarıyla belediye koltuğunu alan Aydın Pehlivan ve AKP faturayı işçilere kesmektedir. AKP ve CHP’nin çekişmeleri, belediye başkanlığındaki koltuk kavgası sonucunda 666 işçi arkadaşımızın çalışmaları engellenmiş ve maaşları ödenmemiştir. Belediye işçilerinin sizin koltuk kavganızdan daha önemli sorunları vardır. Ailelerine bakmak, çocuklarını okutmak ve geçinmek gibi. Pandemi döneminin getirdiği olumsuzluklar, ekonomik kriz, İzmir’de yaşanan deprem ve sel felaketleri yetmezmiş gibi şimdi Aydın Pehlivan işçilerin emeğine göz dikmiş durumda. Emekçiler zaten ay sonunu zor getirirken iş başı yaptırılmamaları ve ücretlerinin ödenmemesi her şeyden öte bir insanlık suçudur. Ama Belediye yönetimi işçi düşmanı olduğunu kanıtlamıştır. Bu durum kabul edilemez.
Sınıf Tavrı, emekçilerin hakkına göz koyan bu hukuksuzluğun karşısında olduğunu duyurur. Direnen Menemen Belediyesi işçilerinin hakkını sonuna kadar savunacağız. Taleplerimiz çalıştırılmayan işçilerin iş başı yapması, ücretlerinin acilen ödenmesi ve tüm emekçiler için iş güvencesidir. Bu talepler çerçevesinde Sınıf Tavrı olarak işçilerin yanında olduğumuzu ve hakları alınana kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi duyuruyoruz.”