Reklam
Kategoriler: İç Açı

Saadet Partili iki belediye başkanı AKP’ye geçti

Reklam

Elazığ Yazıkonak’ın Belediye Başkanı Hatif Çadırcı ile Diyarbakır Çüngüş’ün Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe, partilerinden istifa ederek, AKP’ye katıldı. Her iki belediye başkanı da Saadet Partisi’nden seçilmişlerdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından AKP’ye katılan belediye başkanlarına rozet taktı. Öte yandan AKP’ye katılan belediye başkanı sayısı 40’a yükseldi.
Ali Suat Akmeşe, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde aday olduğu Saadet Partisi’yle yüzde 50,35 oy alarak başkan seçilmişti. Belediye meclisinde de Saadet Partisi’nin oranı yüzde 45.86 olmuştu.
Akmeşe, geçtiğimiz yıl Saadet Partisi’nden istifa etmiş, istifaya dair açıklamasında “Gördüğüm lüzum üzerine Saadet Partisi’nden ayrılma kararı aldım. Görevimi bağımsız olarak sürdüreceğim. Gayem halka eşit şekilde güzel hizmetler sunmak” ifadelerini kullanmıştı.

KAZMALI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe ve beraberindekiler, 2019’da seçim tebriklerini kabul ettiği sırada eski AKP’li Belediye Başkanı ve yakınlarının saldırısına uğramıştı. Akmeşe, kafasına aldığı kazma darbesiyle, bir partili ile bir polis memuru da silahla yaralanmıştı. Yaralılar ambulans helikopterle acil servise kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Reklam

Önceki Haberler

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15

Mehmet Uçum’dan yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni anayasa ile ilgili paylaşım yaptı. Van'daki irade gaspıyla ilgili paylaştığı…

29 Nisan 2024 09:00

Tepkilerin odağındaki MEB yeni müfredatı savunmak için herkesi desteğe çağırdı

MEB, tartışmalı içeriği itibarıyla kamuoyunda tepki çeken müfredat değişikliği için 'Karşı kampanya' başlattı. İl ve…

29 Nisan 2024 08:30

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03
Reklam