Sivas katliamı bugün Beşiktaş'ta protesto edilecek

Komünistler, "Sivas katliamını unutmadık, unutturmayacağız! Mafyanın, çetenin, yobazın karanlığını değil aydınlık bir Türkiye istiyoruz" diyerek halkı eyleme çağırdı.

Sivas katliamı bugün Beşiktaş'ta protesto edilecek

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Oteli’nde gericiler tarafında yakılarak katledilen 33 yurttaşımız bugün Beşiktaş’ta da anılacak.

Komünistler, “Sivas katliamını unutmadık, unutturmayacağız! Mafyanın, çetenin, yobazın karanlığını değil aydınlık bir Türkiye istiyoruz” diyerek halkı eyleme çağırdı.

Türkiye Komünist Hareketi’nden yapılan açıklamada 4 Temmuz Pazar günü saat 17:00’de İstanbul Beşiktaş Barbaros Meydanı’na çağrı yapıldı.

TKH’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“2 Temmuz 1993’de Sivas’ta yobazlar tarafından 35 aydınımınız katledilmesini unutmadık. Madımak Oteli’ni ateşe verenlerin hesabı hala orta yerde duruyor.

Ancak ne olursa olsun bu hesap ortada kalmayacak, ülkemizin ilerici birikimi Sivas katliamının da içinde olduğu tüm gericiliği ve karanlığı bu topraklardan söküp atacaktır. Türkiye’de ne olursa olsun gericilik değil laiklik kazanacaktır.

12 Eylül öncesinde başlayan katliamlar zincirinin 1990’lı yıllarda da devam eden en büyük örneklerinden birisi olan Sivas katliamını organize ve provoke edenler ile yol verenler siyasal İslamcılardan ve sermaye düzeninden başka bir şey değildir.”

SİVAS’TA YAKANLAR İKTİDARDA

“12 Eylül’le birlikte serpilip gelişen, sermayenin onayı ve emperyalizmin desteğiyle adım adım AKP adıyla iktidara gelenler Sivas’ta yakanlarla aynı siyasetin temsilcileridir. Bu zihniyet bugün işbaşındadır.

Tüm hayatın dinselleştirilmesi, eğitimde tam boy imam hatipleşme, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın şeriat hukukunun merkezi gibi çalışması, ülkemizdeki insanların yaşam tarzına Ortaçağ karanlığını andıracak şekilde müdahale edilmesi, artan şiddet, taciz ve tecavüz vakaları dinci gericiliğin AKP eliyle siyasal tezahürüdür.

Kimler olduklarını biliyoruz: Sivas’ta yakanlar AKP’yi kuranlardır.

Kimlerle birlikte olduklarını biliyoruz: Sivas’ta yakanlar mafyaya, çeteye çanak tutanlardır.

Ne yaptıklarını biliyoruz: Sivas’ta yakanlar memleketi satanlardır.

Ülkemizin geçmişindeki bu kara lekeyi unutmayacağız. Memleketimizi gericiliğe teslim etmeyeceğimizi bir kere daha yüksek sesle dile getirmek ve “Laiklik İstiyoruz!” demek için 4 Temmuz Pazar günü saat 17:00’da İstanbul Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda buluşuyoruz.”