Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Artan maliyetlerden endişe etmeyin

Tarım ve Ormancılık Bakanı Pakdemirli, Biga'da katıldığı fuarda açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada AKP'nin çiftçiye yeterli destekte bulunduğunu iddia eden Pakdemirli, çiftçinin yüksek maliyetlerden 'endişe etmemesi' gerektiğini öne sürdü.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Artan maliyetlerden endişe etmeyin

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, iktidarın tarım politikaları, artan maliyetler, tekellerin isteğine göre belirlenen alım fiyatları altında ezilen, üretemez hale gelen çiftçilere “maliyet artışı konusunda endişelenmesinler” dedi. Pakdemirli’nin “Üreticimizi koruyan, tüketicimizi kollayan politikalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” sözleri, “Hangi politika” dedirtti.

Çanakkale’nin Biga ilçesinde Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışında konşan Pakdemirli, iklim değişikliği ve salgının tarım ve hayvancılığa önemli etkilerde bulunduğunu belirterek hükümetin çiftçilere yeterli destekte bulunduğunu iddia etti.

Pakdemirli şöyle konuştu:

“Başta gübre, yem ve enerji olmak üzere birçok emtiada dünya fiyatları her geçen gün artış gösteriyor. Çiftçi kardeşlerim, maliyetlerdeki artıştan endişe etmeyin, gönüllerinizi ferah tutun ve tohumu toprakla buluşturmaya devam edin. Çiftçimizin, yani sizlerin alın teri karşılıksız kalmayacak, mahsulleriniz maliyetlerinin üzerinde değer bulacak. Tarımsal destekler yanında uyguladığımız alım fiyatları ile hamdolsun her zaman çiftçimizin yanında olduk. Üreticimizi koruyan, tüketicimizi kollayan politikalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Tabii bu makro gelişmelerin arkasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin getirdiği hızlı karar alma ve etkin uygulama anlayışının olduğunu da özellikle vurgulamak istiyorum.”