Tokyo'da treni ateşe verip çevresindekileri bıçaklayan saldırgan en az 15 kişiyi yaraladı

Japonya başkentinde yine bir tren bıçaklı saldırıya sahne oldu. Bu kez Cadılar Bayramı etkinliklerine gidenleri hedef alan saldırıda zanlının Batman'in kötü adamı Joker kılığında olduğu belirtildi.

Tokyo'da treni ateşe verip çevresindekileri bıçaklayan saldırgan en az 15 kişiyi yaraladı

Tokyo’nun batısındaki Chofu’da Keio şirketinin işlettiği özel demiryolu hattında hareket halindeki bir trende saldırı düzenlendi. Bir kişinin treni alev alan sıvıyla ateşe verip etraftakileri bıçaklaması sonucu en az 15 kişi yaralandı. Eli bıçaklı saldırgan polis tarafından gözaltına alındı.

O ANLAR KAMERADA

Twitter’da paylaşılan videolara göre korku dolu anlar yaşayan yolcular, bıçaklı saldırgandan ve alevlerden koşarak kaçıp pencerelerden sarkarak dışarı çıkmaya çalıştı.

SALDIRGAN 20’Lİ YAŞLARINDA

Olay yerine en az 6 ambulans ulaşırken, gözaltına alınan saldırganın 20’li yaşlarında olduğu belirtildi. Zanlının trenin bazı bölümlerinde yangın çıkarmada kullandığı sıvının benzin mi yoksa hidroklorik asit mi olduğu araştırılıyor.

Japon başkentinde iki hafta önce 45 yaşındaki bir saldırgan Ueno İstasyonu’nda iki erkeği bıçakladı.
Yine Tokyo’da 6 Ağustos’u 7 Ağustos’a bağlayan gece bıçaklı bir saldırgan, yüksek hızlı trende 5 erkek ile 5 kadını yaraladı.