AKP'li Turan'ın hedefinde Reuters var: Bunun adı gazetecilik değil provokasyondur

AKP'li Bülent Turan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidarında Türkiye’nin modern laik geleneklerden uzaklaştırdığına dikkat çekilen ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin hatırlatıldığı ilan üzerinden Reuters’ı hedef aldı.

AKP'li Turan'ın hedefinde Reuters var: Bunun adı gazetecilik değil provokasyondur

Reuters’ın geçen hafta açtığı ‘Türkiye’de büro şefi yardımcısı’ ilanında Türkiye’nin genel özelliklerinin bahsedildiği bölüm tartışma yaratmıştı.

İlanda, “Tayyip Erdoğan, yirmi yıllık iktidarında Türkiye’yi modern laik geleneklerden uzaklaştırarak Güney Kafkasya’dan Kuzey Afrika’ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü. Erdoğan’ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL’nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var” ifadeleri yer almıştı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Reuters’ın Türkiye ofisi için verdiği siyasi içerikli iş ilanına tepki göstererek “Adam Türkiye’nin ekonomisini kötülemek için, Türkiye’nin yatırımlarının önüne geçmek için özel haber yapacak muhabir arayacak kadar saçmalayabiliyor. O yüzden diyorum, içeride kavga edelim. Ama dışarıdaki kötülüklere karşı 85 milyon omuz omuza dik durmamız lazım” dedi.

Turan, “İlan verirken gazeteci demiyorlar, ‘Erdoğan aleyhine çalışacak gazeteci’ diye söylüyorlar. Gazeteci ararsınız ama ‘Erdoğan aleyhtarı gazeteci’ derseniz bunun adı gazetecilik değil provokasyondur. Bu yanlıştır. Basın ahlakı bu değil. Siyasi etik bu değil. Meslek adabı bu değil. Bunlar yanlış işler. O yüzden diyoruz ki iş ilanı verirken ki ayarı aslında Türkiye aleyhtarlığı demek. Erdoğan bir siyasi figür ama temsil ettiği anlam Türkiye demek. Adam Türkiye’nin ekonomisini kötülemek için, Türkiye’nin yatırımlarının önüne geçmek için özel haber yapacak muhabir arayacak kadar saçmalayabiliyor. O yüzden diyorum, içeride kavga edelim. Ama dışarıdaki kötülüklere karşı 85 milyon omuz omuza dik durmamız lazım” diye konuştu.