Ankara'daki YHT kazasından yaralı kurtulan Yeşim Yılmaz'dan dosyanın düşürülmesine tepki

Tren kazasından yaralı olarak kurtulan Yeşim Yılmaz, “Kendi ülkemde bu kadar sahipsiz, bu kadar terk edilmiş hissetmek çok acı. Dava sürecinde yaşadıklarımız kırıklarımdan daha çok canımı acıttı” dedi.

Ankara'daki YHT kazasından yaralı kurtulan Yeşim Yılmaz'dan dosyanın düşürülmesine tepki

Ankara’da dokuz kişinin yaşamını yitirdiği 107 kişinin de yaralandığı Yüksek Hızlı Tren kazasına ilişkin açılan dava, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın üst düzey şüpheliler hakkında soruşturma izni vermemesi nedeniyle düşürüldü.

Tren kazasından yaralı olarak kurtulan Yeşim Yılmaz Cumhuriyet’ten Mehmet oflaz’a konuştu. Yılmaz, “Kendi ülkemde bu kadar sahipsiz, bu kadar terk edilmiş hissetmek çok acı. Dava sürecinde yaşadıklarımız kırıklarımdan daha çok canımı acıttı” dedi.

“Başkent Ray sistemi henüz tamamlanmadan, sinyalizasyon sistemi tamamlanmadan hızlı tren açılmış olup üst yetkililerin sorumluluğunun olmaması mümkün değildir” diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

Ayrıca hat değişiklikleri ile ilgili üst yazılar genel müdürlük aracılığıyla yapılmıştır. Sadece makas memurunun ve hareket memurlarının sorumluluğunun ön plana çıkarılarak üst yetkililer hakkında herhangi bir cezai işlem yapılmaması açıkça hukuka aykırıdır.